Specialiştii din cadrul Societăţii Europene de Cardiologie au avertizat încă de la finele lui 2017 că iarna poate fi fatală pentru persoanele de peste 50 de ani care suferă de boli cardiovasculare şi respiratorii.


Şi asta pentru că temperaturile scăzute menţin particulele grele conţinute de gazele de eşapament la nivelul solului şi acestea declanşează infecţii ale pieptului şi dificultăţi în respiraţie. Pentru a preîntâmpina problemele sezoniere, cardiologii le recomandă cardiacilor să mănânce iarna sardine, somon sau merluciu, să completeze meniul cu nuci, mure, ciocolată neagră, lămâie, broccoli, spanac, morcovi şi să reducă simţitor cantitatea de sare din alimente. 

Pentru o inimă sănătoasă este foarte important să alergaţi cel puţin 15 minute în parc, departe de şoseaua poluată. După ce faceţi puţin sport, este important să vă plimbaţi cel puţin o oră pentru a preîntâmpina infecţiile respiratorii. Când ieşiţi din casă aveţi grijă să vă îmbrăcaţi corespunzător, punând pe voi cel puţin 4 straturi de haine, în partea superioară a corpului. Ceaiul verde cu lămâie şi miere este recomandat zilnic pentru a ţine doctorul departe.

Loading...