Aşa previi şi tratezi exfolierea unghiilor

Ultima actualizare:

Ai unghiile fragile, se exfoliază şi se rup uşor? Cauzele sunt atât interne, date de lipsa unor vitamine în organism, cât şi externe, în urma diverselor activităţi casnice sau greşeli de manichiură.

Exfolierea unghiilor este o problemă foarte frecventă în rândul femeilor şi poate ascunde, în primul rând, o problemă de sănătate – aceea că ai, în organism, un deficit de vitamina C, acid folic şi proteine. Dacă sunt, în acelaşi timp, aspre, rugoase, poate fi semn de psoriazis care, în proporţie de 10% din cazuri, debutează în acest fel. Un set de analize, o dată la 6 luni, ar fi binevenit, iar dacă unghiile sunt fragile şi se exfoliază din cauze interne, nu ar strica o cură cu suplimente alimentare. În acelaşi timp, preventiv, e bine să consumi mai mai mult fier (îl găseşti în verdeţuri şi carne roşie), zinc (ouă, peşte), calciu (din lactate). De asemenea, Biotina, cunoscută şi sub denumirea de vitamina B7, B8 sau H) joacă un rol esenţial. Se găseşte în legume şi fructe neprelucrate termic, cereale integrale, lactate, gălbenuş de ou, nuci, unt de arahide sau conopidă.

De cele mai multe ori, însă, unghiile femeilor sunt supuse stresului zilnic, ceea ce duce la sensibilizarea lor. Folosirea frecventă a unei acetone prea puternice, pilirea necorespunzătoare, purtarea lor prea lungi, în cadrul muncilor casnice, toate acestea duc la traumatizarea şi exfolierea lor. Sunt câteva reguli de urmat pentru a preveni această problemă.

  • Înmoaie unghiile înainte de a le tăia. Potrivit trainerului în manichiură Adina Cepoi, tăierea sau scurtarea unghiei se face întotdeauna după înmuierea acesteia, când straturile de keratină au fost extinse. 
  • Alege o acetonă blândă. Exfolierea poate fi cauzată şi de folosirea unei acetone dure, care usucă foarte tare unghia. Adina Cepoi recomandă o acetonă tip balsam, care protejează împotriva uscării excesive. 
  • Pileşte-le într-un singur sens. Este important să ţinem cont de faptul că unghia e o lamă cornoasă formată din mai multe straturi de keratină suprapuse. Pentru a evita exfolierea, trebuie să o pileşti într-un singur sens, cu mişcări uşoare, „ca şi cum ai cânta la vioară”, mai spune specialistul. Mişcările înainte şi înapoi trebuie evitate. 
  • Înainte de a aplica oja, foloseşte o bază protectoare cu vitamine, care întăreşte unghiile. 
  • De asemenea, fereşte-le de factorii agresivi, chimici şi mecanici, evită contactul prelungit cu apa fierbinte, foloseşte mănuşi atunci când faci curăţenie şi ai grijă să nu te loveşti.
  • Există şi tratamente naturiste externe care redau sănătatea unghiilor. Sucul de lămâie le hidratează şi le vitaminizează, dându-le, în acelaşi timp, strălucire. Este indicat ca tratamentul să se facă seara, înainte de culcare, pentru ca sucul să acţioneze până dimineaţa. Uleiul de măsline le regenerează. Ţinând unghiile 10 minute în ulei călduţ, prevenim exfolierea lor. Procedura trebuie repetată din 3 în 3 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net