Fructele şi legumele sunt pline de vitamine şi minerale. Aveţi grijă, însă, la metodele de preparare termică. Dacă nu le gătiţi corect, puteţi pierde nutrienţii pe care ni le oferă. Iată câteva idei.


Înăbuşirea are grijă de proteine

Gătitul prin înăbuşire, fără apă, are câteva avantaje, printre care o bună conservare a vitaminelor, mineralelor, dar şi degradări limitate ale proteinelor şi grăsimilor.

Prepararea se produce lent, la foc mic, iar vasul este acoperit. Se vor folosi bucăţi mai mari de peşte sau carne şi legume care degajă apă (ciuperci, dovlecei, roşii). Se recomandă utilizarea vaselor masive din fontă.

Fierberea în abur conservă vitaminele

Fierberea este printre cele mai indicate moduri de preparare a alimentelor. Conservă atât vitaminele şi mineralele din legume şi fructe, cât şi nutrienţii şi aromele.

Nu necesită aport de grăsimi. Puteţi utiliza vase suprapuse, perforate sau oala sub presiune. Unele legume pot fi preparate în coajă (cartoful, vânăta), sporindu-se cantitatea de vitamine şi fitonutrienţi.

Microundele te ajută la încălzit

Cuptorul cu microunde este util în bucătărie, cu ajutorul lui putându-se încălzi foarte bine şi foarte repede preparatele. Cuptorul cu microunde este eficient şi pentru pregătirea legumelor sau a peştelui.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: