Cel mai bun tratament pentru o gamă largă de afecţiuni este chiar în tine. Mai exact, în sângele tău. Recoltat, centrifugat pentru a separa plasma şi a amplifica numărul de trombocite, rezultă un ser care, odată injectat în zonele cu probleme, face minuni. Procedura se foloseşte cu succes în stomatologie, ginecologie, ortopedie, neurologie, urologie, dar şi în dermatologie.


Cum se explică îmbătrânirea

Ca să înţelegeţi mai bine cum funcţionează procedura, trebuie să ştiţi ce se întâmplă cu pielea noastră pe măsură ce înaintăm în vârstă. Procesele patologice asociate îmbătrânirii se manifestă în toate straturile pielii, încep să apară erori în divizarea celulelor epidermei, care duc la deteriorarea şi subţierea pielii. Capacitatea ei de a funcţiona ca barieră împotriva influenţelor mediului exterior e redusă. Celulele nu mai primesc suficiente substanţe nutritive, iar producţia de colagen şi elastină se diminuează, aflăm de pe plasmolifting-prp.ro. Toate acestea, împreună cu stresul, bolile, expunerea la soare, duc la îmbătrânirea pielii.


În ce constă metoda plasmolifting

Plasmolifting este o metodă inventată de doi cercetători ruşi, iniţial cu aplicare în chirurgia maxilo-facială, şi, conform csid.ro, constă în injectarea plasmei trombocitare în ţesuturile umane. Practic, se colectează o cantitate mică de sânge de la pacient care este centrifugată (pentru a separa plasma şi a amplifica numărul trombocitelor conţinute). Serul de plasmă, astfel îmbogăţit cu trombocite, e apoi injectat în zona afectată. Trombocitele din plasmă şi factorii de creştere ajută în procesul de vindecare şi regenerare.


Efecte uimitoare asupra pielii

Potrivit medicului generalist Angela Jora, plasmolifting-ul se foloseşte cu succes în dermatologie. Tratează acneea şi cicatricile lăsate de aceasta, psoriazisul, dermatita, foto­dermatoza, eczemele, pie­­­­­lea uscată, lipsită de tonus şi luminozitate, tenul sensibil sau seboreic, porii dilataţi etc. Inclusiv ridurile, cearcănele şi pungile de sub ochi le diminuează. “Metoda aceasta este foarte simplă, rapidă, fără niciun fel de efecte adverse. Totul durează aproximativ o oră, cu tot cu anestezie. Se poate injecta faţa, gâtul, decolteul, coatele, genunchii, dar şi zonele afectate de celulită şi vergeturi. Plasma obţinută prin centrifugare este bogată în vitamine, minerale şi hormoni proprii organismului fiecăruia. Ea stimulează regenerarea celulelor”, explică medicul. Tocmai din acest motiv, este contraindicată în cancer, pentru că ar stimula şi înmulţirea celulelor canceroase. Mai este contraindicată în caz de afecţiuni autoimune, stări gripale, viroze, febră.

În cât timp se văd rezultatele

În dermatologie, este nevoie de 4 şedinţe, făcute la un interval de 8-10 zile. Rezultatul durează 4-6 luni, până la un an. “Depinde de sănătatea iniţială a pielii pacientului, de vârstă, de starea generală de sănătate. Avantajul e că nu apar efecte adverse (reacţii alergice, infectări), nu există niciun risc, în condiţiile în care se foloseşte plasma proprie fiecărei persoane”, mai spune dr. Angela Jora, medic în cadrul Restylane Beauty Clinique. În România, o şedinţă are preţuri ce variază între 200 şi 300 de euro.

 
 
Loading...