Bamele sau okra, așa cum mai este cunoscută, este o plantă cu fructe comestibile, o legumă minunată. Este perfectă dacă dorești să-ți vindeci corpul prin dietă. Aflăm care sunt proprietățile medicinale ale bamei.


Ce sunt bamele?

Bama (sau Okra, cum este cunoscută în vest) este o plantă cu fructe comestibile din familia Malvaceelor (din care fac parte bumbacul, arborele de cacao şi hibiscusul). Este o plantă anuală, care crește până la 2m înălțime. Frunzele au 10–20 cm lungime și sunt late, palmate, având 5–7 lobi. Florile au un diametru de 4–8 cm, cu 5 petale gălbui, adesea cu o pată roșie la baza fiecărei petale. Fructul este o capsulă verde, cu puf, având lungimea de 8-20 cm și conține numeroase semințe.

Bama este cultivată în zonele tropicale și temperate mai calde, pentru fructele sale fibroase care au forma unor păstăi verzi cu semințe rotunde, albe. Fructele sunt culese necoapte (lungime sub 10 cm) și mâncate ca legume. Frunzele pot fi folosite la îngroșarea supelor. 

În ţările arabe, bamele sunt folosite mai ales pentru prepararea unor supe groase cu alte legume și cu carne. De asemenea, este folosită în bucătăriile din India, Brazilia și insulele Caraibe.

Bamele - beneficii

Reglează nivelul colesterolului din sânge 

Okra reglează nivelul colesterolului din sânge și previne acumularea grăsimilor în organism. Această legumă miraculoasă poate scădea valorile mari ale colesterolului total și ale trigliceridelor, ajutând, pe termen lung, la prevenirea aterosclerozei și atacului de cord. 

Previne hemoragia și problema oaselor fragile

Okra abundă în vitamina K, vitamina care vă poate întări sistemul osos și ajuta la o mai bună circulație a sângelui. Bamele previn fracturile, osteoporoza și sângerarea masivă în caz de leziuni. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Tinctura miraculoasă de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect pentru cancer!

Dinți mai albi în doar 30 de zile, doar cu ingrediente naturale

Loading...