Băuturile preparate din pătrunjel au efecte extraordinare asupra stării nostre de sănătate. Deși sunt privite cu neîncredere de unii semeni de-ai noștri , aceste băuturi sunt studiate cu mare interes de nutriționiștii și recomandate pentru puterea lor de revigorare a organismului. Iată două exemple renumite pentru efectul lor terapeutic:


Siropul de pătrunjel combate efectele alcoolismului

 Un astfel de leac simplu are efecte nebănuite în combaterea alcoolismului. Iată ingredientele folosite la prepararea sa:  50 g pătrunjel, coaja unei portocale şi a unui grepfruit se fierb într-un litru de apă, la foc mic, până când lichidul scade la jumătatea cantităţii. Conţinutul se îndulceşte cu o lingură de miere la fiecare cană şi se bea pe parcursul zilei. Terapia trebuie urmată timp de 14 zile , iar după o pauză de şapte zile, terapia  se poate repeta.

Vinul de pătrunjel  este  un tonic pentru inimă

 Cercetătorii au ajuns la concluzia că  vinul de pătrunjel este un renumit adjuvant în insuficiența cardiacă.

Ingrediente folosite la prepararea sa:  30 de fire de pătrunjel,  2 linguri de oțet, un litru de vin de țară, 350 g miere.

Preparare:  Frunzele și tulpinile se toacă mărunt, apoi se stropesc cu oțetul și se adaugă într-un litru de vin de țară. Amestecul se pune într-un vas de sticlă și se lasă la macerat timp de  șapte zile. În acest interval, licoarea se agită de două ori pe zi.  În a opta zi,  peste macerat  se toarnă mierea  și se amestecă bine pentru ca ingredientele să se omogenizeze. Vinul se strecoară printr-un tifon dublu și se pătrează în sticle închise ermetic.

Mod de administrare: Zilnic se consumă un păhărel de 30 ml înainte de fiecare masă principală. Licoarea energizează organismul, ușurează digestia și este de folos în afecțiunile cardiace.    

 

Loading...