Bea un pahar de must pe zi!

Ultima actualizare:

    Mustul este interzis diabeticilor
Mustul este interzis diabeticilor

În plin sezon al culesului de vie, mustul este băutura cea mai savurată. Atenţie, însă! Specialiştii spun că acesta oferă multe substanţe benefice organismului, însă poate predispune totodată îngrăşării sau poate agrava unele probleme de sănătate.

Efecte benefice

Sucul proaspăt de struguri este bogat în vitamine, polifenoli şi în minerale ceea ce duce la stimularea sistemul nervos şi la reducerea retenţei de apă.

Mustul preia din substanţele nutritive ale fructelor din care provine şi este indicat persoanelor care susţin eforturi intelectuale intense, dar şi celor în convalescenţă, deoarece stimulează imunitatea şi refacerea organismului prin conţinutul ridicat de vitamina C.

Îţi protejează inima şi sistemul circulator prin antioxidanţii numeroşi care neutralizează radicalii liberi.

Cel mai bun must este cel obţinut acasă, în mixer. Sucul astfel obţinut păstreaza vitaminele şi mineralele din strugurii proaspeţi.

Efecte negative

Pentru că prin stoarcere noi luăm de la strugure doar conţinutul bobului şi pierdem ceea ce este mai important şi anume coaja şi sâmburii, nu putem spune că mustul este o băutură foarte recomandată.

"Dacă vorbim despre calitatea nutritivă, nu putem compara sucul natural cu fructul proaspăt, fie el must sau oricare alt suc natural.

Dar dacă ne referim strict la must, acesta abundă în apă şi zahăr, deci conţine foarte multe calorii şi predispune consumatorul la complicaţii, mai ales dacă acesta are tulburări de glicemie sau diabet.

Mai mult, prin stoarcere se pierd, odată cu coaja şi fibrele alimentare, atât de importante în menţinerea unei greutăţi ideale.

Şi mare atenţie la mustul care a început să fermenteze! Prin fermentaţie, scade cantitatea de vitamine şi antioxidanţi. Iar pe lângă problemele digestive pe care le poate da, el este deja băutură alcoolică, nerecomandată minorilor şi persoanelor cu probleme de sănătate.

Şi chiar dacă vă doriţi să păstraţi pentru mai mult timp o sticlă de must, nu adăugaţi conservanţi sau aspirină", spune Ghe. Mencinicopschi.

Pe lângă faptul că pot produce reacţii adverse persoanelor cu diferite afecţiuni, mustul îmbuteliat are foarte puţine calităţi nutritive.

Mustul nu este recomandat nici persoanelor care suferă de anemie.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net