Beneficiile uimitoare ale fructelor de pădure

Ultima actualizare:

Profită, în această perioadă, de fructele de pădure care se găsesc din belşug pe tarabe, deoarece au beneficii uimitoare pentru sănătate. Sunt pline de antioxidanţi şi vitamine, întăresc imunitatea, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn bolile de inimă.

Merită să faci o cură cu afine, mure, zmeură şi cătină! Micuţele şi aromatele fructe înmagazinează o cantitate mare de fitochimicale valoroase pentru sănătatea organismului. Sunt, în primul rând, o sursă bogată de antioxidanţi care anihilează efectele radicalilor liber şi previn îmbătrânirea timpurile a celulelor. Antioxidanţii previn bolile cardiovasculare, diabetul, şi, potrivit studiilor, neutralizează nitrozaminele, nişte compuşi cancerigeni care se formează în tractul digestiv în urma acumulării de nitriţi şi nitraţi din alimente. În acelaşi timp, fructele de pădure ajută rinichii, ficatul şi sistemul limfatic să elimine toxinele din organism. 

Ce conţin? Multă vitamina C, vitaminele A, E, tot complexul de B-uri, cupru, seleniu, zinc, fier, beta-caroten, calciu şi multe altele. Toate acestea revigorează organismul în perioadele de oboseală fizică şi mentală, înlătură anemia, combat stresul şi întăresc imunitatea, astfel încât, dacă le consumi acum, la început de toamnă, previi apariţia răcelilor, infecţiilor şi a asteniei.

Pentru a beneficia de toate aceste proprietăţi, e indicat să consumi fructele de pădure proaspete sau combinate cu miere, în diverse reţete de cocktailuri. Îţi vor fi de mare ajutor şi la iarnă, când nu se mai găsesc pe piaţă, iar organismul are nevoie de vitamine, aşa că pune-le la păstrare, la congelator. Îşi păstrează foarte bine proprietăţile, prin congelare. 

simeon stalpnicul png

Cum se păstrează cătina

Cătina este cel mai complex medicament natural. Este ideală pentru copii, bătrâni, în anemii, stări de slăbiciune, sau convalescenţă, în ulcer, constipaţie, afecţiuni oculare, viroze, eczeme, acnee şi urticarii, dar şi cancer. Apoi, este un bun stimulent hepatic, fiind utilă în hepatite şi alte afecţiuni ale ficatului. De asemenea, scade colesterolul responsabil de îngroşarea arterelor, protejează vasele de sânge şi întăreşte inima. Se ţine la borcan, amestecată cu miere, şi se ia câte o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Face cât 100 de medicamente la un loc! Dar vei avea mare nevoie de ea şi la iarnă, aşa că pune-o la păstrare! Trebuie spălată bine, curăţată şi depozitată în congelator, în punguţe. Când se termină cea de la borcan, mai scoţi din congelator şi o combini cu miere. Din cătină mai poţi face de sirop: se zdrobesc bobiţele într-un blender, se strecoară, iar sucul rezultat se îndulceşte cu miere şi se păstrează la rece.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net