Tinerețea din păcate nu este o garanție a unei stări de sănătate excelente. Există anumite afecțiuni ce pot cauza suferințe mai ales în rândul bărbaților încă de la o vârstă fragedă.


Spondilita anchilozantă, mai este cunoscută și sub denumirea de boala cronică a bărbatului tânăr deoarece aceasta afectează tinerii cu vârste cuprinse între 19-20 ani, deși cel mai adesea debutul acestei boli are loc în jurul vârstei de 40-45 de ani.

Această boală se manifestă printr-o durere cronică ce se resimte pe tot parcursul timpului.

Se poate ajunge la anchilozarea totală a coloanei

”Este important ca pacientul să ajungă la medic, să fie evaluat, să primească niște recomandări de modificare a stilului de viață, dar și să înceapă o terapie corectă și individualizată. Boala se numește spondilită anchilozantă tocmai pentru că, în lipsa tratamentului, se poate ajunge la anchiloza totală a coloanei și la handicap. Pe de altă parte, un aspect care duce la întârzierea diagnosticării este chiar o particularitate a bolii. Durerea din spondilită cedează inițial rapid la administrarea de antiinflamatoare nonsteroidiene, motiv pentru care sunt pacienți care aleg automedicația o lungă perioadă”, a declarat dr. Daniela Opriș, medic primar Medicină Internă și Reumatologie.

Cauzele care pot favoriza apariția acestei boli

Din păcate acestă boală pare să afecteze cam la 0,4 – 0,5% din populație și adesea este cea mai frecventă afecțiune inflamatorie a coloanei.

Din nefericire oamenii nu sunt obișnuiți ca la primul simptom de durere mai ales la nivelul coloanei să se prezinte la medicul de specialitate pentru a se supune unor investigații medicale care să depisteze la timp cauza. Chiar dacă durerea lombară este des întâlnită, aceasta de cele mai multe ori este pusă pe seama poziției incorecte de la biroul, a statului prelungit pe scaun sau a oboselii.

Află mai multe despre acest subiect pe www.clicksanatate.ro

 

Cum să te menții sănătos cu ajutorul curenților

Aspirina poate reduce riscul de cancer mamar

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: