Bomba cu ceas din hamburgeri și mititei! Specialiștii avertizează

Ultima actualizare:

    Carnea tocată din hamburgeri poate conține bacterii periculoasefoto: Shutterstock
Carnea tocată din hamburgeri poate conține bacterii periculoasefoto: Shutterstock

Gustarea ta preferată în pauza de la muncă e un hamburger bine garnisit cu ketchup și salată? Nu-ți imaginezi o ieșire la grătar fără un platou de mici zemoși cu muștar? S-ar putea să-ți schimbi părerea după ce vei citi avertismentul specialiștilor americani. Majoritatea preparatelor din carne tocată conțin bacterii care provoacă dereglări intestinale, diaree, vărsături puternice și chiar afecțiuni grave ale rinichilor.

Specialiștii citați de revista americană consumerreports.org nu lasă loc de îndoieli. Enterococii, bacterii care trăiesc în intestinele animalelor, pot ajunge în toate tipurile de carne din frigiderul nostru. Aceștia sunt distruși de regulă prin gătirea la temperaturi înalte (minimum 72 de grade Celsius). De ce este carnea tocată mai periculoasă? În general, bacteriile se află la suprafața porțiilor de carne. Prin tocare, acestea pătrund în toată bucata de carne și devin astfel mai greu de distrus prin gătire.

Metodele tradiționale de depistare a cărnii alterate nu sunt de niciun folos în acest caz. ”Carnea contaminată nu poate fi recunoscută prin metodele obișnuite. Nu arată altfel și nici nu miroase suspect”, avertizează Urvashi Rangan, directorul executiv al Centrului pentru siguranța alimentară citat de Consumer Reports.  

Studiul citat de revista americană a fost făcut pe 200 kg de carne tocată cumpărată din 26 de orașe americane. Este vorba despre carne obținută prin prelucrarea la scară industrială, dar și despre carne provenită din surse bio. Rezultatul este îngrijorător. Bacteriile sunt aproape la fel de numeroase în carnea bio și în carnea industrială.

Totuși, bacteriile din carnea obținută la scară industrială sunt de două ori mai rezistente la antibiotice decât carnea bio și de trei ori mai rezistente decât carnea provenită de la animale crescute în aer liber.

Ce puteți face pentru a vă proteja? Evitați produsele din carne tocată gătite ”în sânge”. Aveți grijă ca acestea să fi fost preparate la cel puțin 72 de grade Celsius sau alegeți hamburgerii și mititeii… vegetali.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net