Cine ar fi crezut că un extract obţinut din frumoasa floare de bujor, testat pe pacienţi umani, este acum o speranţă de viaţă pentru bolnavii de cancer?


Extractul, testat pe numeroşi bolnavi de cancer, poate fi, într-adevăr, un remediu care să învingă cumplita boală  a secolului, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea Yale din SUA.

În urma unor cercetăti laborioase, specialiştii americani au descoperit că atunci când extractul de bujor este administrat în combinaţie cu alte extracte obţinute din trei plante : lemn-dulce, curmal şi gura-lupului, „leacul" obţinut opreşte creşterea tumorilor şi îmblânzeşte efectele secundare ale tratamentelor chimioterapiei cum ar fi: voma, greaţa, diareea sau scăderea în greutate.    

Bujorul este, într-adevăr, plantă cu puteri vindecătoare . Cu mii de ani în urmă, în China, se folosea rădăcina de bujor pentru prepararea unor preparate cu efecte analgezice. Totodată, în China, bujorul este o floare naţională  care simbolizează vitalitatea, prosperitatea şi onoarea. 


 
 
Loading...
Citeste tot despre: