Folosit în bucătărie, busuiocul a devenit și o alternativă terapeutică în mai multe tipuri de afecțiuni. Tulburările digestive sau problemele respiratorii sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi tratate cu busuioc.

Busuiocul furnizează o cantitate bună de vitamina A și C, dar și de acid rosmarinic. De asemenea, este o sursă excelentă de calciu și fosfor, minerale esentiale pentru dezvoltarea țesuturilor osoase, a dinților, rinichilor, sistemului imunitar, ritmului cardiac și contracțiilor musculare.

De asemenea, busuiocul conține cantități importante de vitamina K (anticoagulantă), vitamină necesară fabricării proteinelor ce participă la coagularea sângelui. Această vitamină joacă un rol important și în fortifierea oaselor.

Luptă cu virusurile

Ceaiul de busuioc este un antigripal foarte puternic și un remediu bun împotriva răcelilor. Frunzele și florile pot fi utilizate sub formă de suc, ceai sau decoct pentru ameliorarea febrei și a racelilor. Infuzia preparată dintr-o lingură de frunze, la o cană cu apă, se bea după mesele principale. Se poate prepara și o tinctură din 10 g plantă la 100 ml alcool de 70 de grade, prin macerare timp de 8 zile. Se iau 40-50 de picături, după mesele principale.

Alină durerile reumatice

Ceaiul de busuioc e recomandat şi celor care suferă de artrită reumatoidă. Flavonoidele şi compuşii volatili din compoziţia frunzelor de busuioc au efecte antiinflamatoare, ce contribuie la redobândirea mobilităţii încheieturilor, reducând durerea. Ai nevoie de 1 lingură de plantă uscată sau 5-6 frunze proaspete ce se pun la infuzat 10 minute într-o cană cu apă fierbinte. Se strecoară şi se bea câte o cană de 3 ori pe zi.
La fel de utile sunt şi băile terapeutice. Într-o cadă cu apă caldă se pun 2 litri de infuzie de busuioc (obţinută din 2 mâini de busuioc). Baia durează 20 de minute şi se repetă de măcar 2 ori pe săptămână.

Află pe Clicksanatate.ro cum să prepari leacuri din busuioc pentru afecțiuni ale pielii sau digestive!

Adevărul despre cura de slăbire cu struguri

Transformă-ți corpul în doar 20 de zile!

Loading...