Este ceva obișnuit să transpiri în exces noaptea dacă temperatura camerei este ridicată sau dacă ești acoperit cu o pilotă groasă. Pe de altă parte, când nu ai motive să te trezești leoarcă, este posibil să ai probleme de sănătate de care nu știai.

Din punct de vedere medical, transpirația în somn se numește hiperhidroză nocturnă. Din această cauză, este posibil ca somnul să-ți fie perturbat. Uneori, transpirațiile în exces te trezesc și este nevoie să schimbi pijamalele și așternuturile îmbibate de sudoare. Dacă ți se întâmplă în fiecare noapte, ar fi bine să te adresezi medicului de familie, pentru că poate fi unul dintre modurile de manifestare a unei afecțiuni care necesită tratament.

Dacă sunt însoțite de dureri în piept

Printre bolile care au ca simptom transpirațiile ivite noaptea, în timpul somnului, se numără tuberculoza. În cazul te confrunți nu doar cu transpirație, ci și cu dureri în piept, dificultăți de respirație, tuse persistentă sau cu sânge, oboseală accentuată sau inapetență, cere sfatul unui medic pneumolog.

Din cauza unei infecții

Tuberculoza este o infecție bacteriană, dar nu singura care se manifestă și prin hipersudorație. Specialiștii menționeză că există multe tipuri de infecții care provoacă transpirație nocturnă, în exces, precum endocardita (infecție a vaselor inimii sau a stratului intern al inimii), osteomielita (infecție a oaselor). De aceea este important să ceri sfatul medicului dacă observi că se repetă tot mai des episoadele de transpirație pe parcursul nopții.

Află pe Clicksanatate.ro ce medicamente și ce afecțiuni pot da transpirații noaptea!

Tratamente cu zahăr de curățare a tenului uscat acasă
Aceste alimente combat inflamația pancreasului!
 

Loading...