Pierderile de memorie îi afectează mai ales pe vârstnici, însă pot apărea şi la tineri, în acest ultim caz fiind favorizate mai ales de oboseală şi de stres. Exerciţiile pentru antrenarea creierului pot ajuta la prevenirea pierderilor de memorie.


Este normal să uităm uneori un număr de telefon sau numele unui actor, de pildă. Acest tip gol de memorie survine mai ales din cauza ritmului trepidant al vieţii, surmenajului intelectual şi tensiunii date de îndeplinirea obligaţiilor profesionale.

În jur de 40% din persoanele trecute de 65 de ani prezintă alterări de memorie. La vârstnici este afectată mai ales memoria de scurtă durată, aceştia amintindu-şi lucruri importante din tinereţe, în detrimentul unor întâmplări petrecute în urmă cu o zi, de exemplu. În cazul lor, tulburările de memorie apar în urma „îmbătrânirii” creierului şi a instalării unei scăderi uşoare a funcţiei memoriei.  

Când aşa-zisele goluri de memorie apar des şi, în plus, afectează viaţa personală şi pe cea profesională, este necesar controlul psihiatric.

Află pe clicksanatate.ro când este cazul să te îngrijoreze pierderile de memorie

 
 
Loading...