Care este cea mai bună oră de culcare pentru sănătatea inimii. Cercetătorii au descoperit secretul

Ultima actualizare:

    Somnul este important pentru sănătateFOTO: Unsplash.com
Somnul este important pentru sănătateFOTO: Unsplash.com

Trăim într-un ritm alert, iar somnul a devenit pentru mulți dintre noi aproape un lux. Medicii spun că odihna prea puțină sau un somn haotic duc la stres, epuizare și boli grave de inimă.

Un studiu a demonstrat faptul că o oră constantă de culcare îi poate feri pe oameni de problemele cardiace.

Cercetătorii au descoperit că există o oră optimă de culcare, aceasta fiind între 22:00 și 23:00. Un studiu făcut pe 88.000 de voluntari arată că aceasta este legată de un risc cardiac mai mic, potrivit BBC.com.

Cum afectează ora de somn sănătatea inimii

Ritmul natural de 24 de ore al corpului este important pentru bunăstare și vigilență. De asemenea, poate afecta alte aspecte ale sănătății precum tensiunea arterială.

Pentru studiu, care este publicat în European Heart Journal, cercetătorii au colectat date despre timpii de somn și de trezire pe parcursul a șapte zile folosind un dispozitiv asemănător unui ceas de mână purtat de voluntari.

Și au urmărit ceea ce sa întâmplat cu voluntarii în ceea ce privește sănătatea inimii și circulației pe o perioadă de șase ani.

Puțin peste 3.000 dintre adulți au dezvoltat boli cardiovasculare.

Multe dintre aceste cazuri au apărut la persoane care s-au culcat mai târziu sau mai devreme decât „idealul” 22:00 -23:00.

Legătura a persistat după ajustarea duratei și a neregularității somnului.

Cercetătorii au încercat să controleze alți factori despre care se știe că afectează riscul cardiac al unei persoane, cum ar fi vârsta, greutatea și nivelul de colesterol, dar stresul studiul lor nu poate dovedi cauza și efectul.

De ce nu este bine să ne culcăm după miezul nopții

Autorul studiului, dr. David Plans, de la Universitatea din Exeter, a spus: „Deși nu putem concluziona cauzalitate din studiul nostru, rezultatele sugerează că orele de culcare devreme sau târzie pot avea mai multe șanse să perturbe ceasul biologic, cu consecințe adverse pentru sănătatea cardiovasculară.

„Cea mai riscantă oră a fost după miezul nopții, posibil pentru că ar putea reduce probabilitatea de a vedea lumina dimineții, care resetează ceasul biologic.”

De asemenea, Regina Giblin, asistent medical principal la British Heart Foundation, a declarat: „Acest studiu amplu sugerează că a dormi între 22 și 23:00 ar putea fi ora ideală pentru majoritatea oamenilor pentru a-și menține inima sănătoasă pe termen lung.

Cu toate acestea, experții spun că acest studiu poate arăta doar o asociere și nu poate dovedi cauza și efectul. Sunt necesare mai multe cercetări privind timpul și durata somnului ca factor de risc pentru bolile cardiace și circulatorii.

Însă, somnul este important pentru sănătatea noastră generală.

Citește și:

10 greșeli pe care le faci și ai un somn prost

Cele 10 reguli ale unui somn odihnitor și sănătos

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net