Carnea procesată dublează riscul de a face infarct. Cele mai noi studii sunt îngrijorătoare

Ultima actualizare:

    Carnea procesată creşte riscul de a face atac de cord
Carnea procesată creşte riscul de a face atac de cord

Bărbaţii care mânâncă doi cârnaţi pe zi sunt de două ori mai predispuşi să facă atac de cord faţă de cei care nu consumă carne procesată, arată cel mai nou studiu.

Produse precum baconul, şunca, sau chiflele cresc posibilitatea de a dezvolta probleme de inimă, în timp ce carnea prăjită este, in mod surprinzător, mai sănătoasă din acest punct de vedere.

Cercetările au demonstrat că sarea si chimicalele folosite la conservarea cărnurilor creste presiunea arterială, iar de aici şi până la atacul de cord nu e decât un pas.

Studiul, făcut pe 37.035 bărbaţi demonstrează, încă o dată, cât de periculoase sunt produsele din carne. "Pentru a evita riscul de atac de cord şi de a face alte boli cardiovasculare, e recomandat să evitaţi produsele din carne procesată, în special de carne roşie. Ăn schimb, e recomandată o dietăă bogată în fructe şi legume, cereale, nuci şi peşte", a declarat Joanna Kaluza, unul dintre cercetătorii care au făcut acest studiu.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net