Auzim în stânga şi în dreapta cât de important este sexul într-o relaţie. Specialistul Click!, psiholog Liliana Lupu, ne spune azi cum poate o viaţă sexuală nesatisfăcătoare să sudeze sau să dezbine un cuplu.

Avem cele mai bune intenţii, numai că cele mai profunde sentimente, chimia perfectă de la începutul relaţiei, prietenia chiar, se pot transforma în amintiri, când atitudinile prost înţelese, mentalităţile învechite şi rutina devin elemente de bază ale relaţiei.

Ce face ca doi oameni cu un libido sănătos să devină atât de prinşi în propriile idei greşite, încât să nu se mai poată apropia sexual de cel pe care îl iubesc? Unul dintre motivele cu o pondere destul de mare este amăgirea.

Ne facem iluzii cu privire la relaţie, la persoana de lângă noi, scenarii nerealiste, dar care împlinesc nişte nevoi interioare, despre care celălalt nu are habar la început.

Excluzând cauzele de natură medicală, alte motive ale diminuării libidoului pot fi: prejudecăţile (plăcerea trăită ca păcat), inhibiţiile sexuale, infidelitatea partenerului, teama de o sarcină nedorită, anxietatea de performanţă, teama de eşec, solicitările presante ale partenerului, comunicare insuficientă între cei doi, culpabilitatea (o relaţie extraconjugală), stingerea atracţiei faţă de partener, depresie, anxietate, aspecte ce ţin de igiena personală, gelozia exagerată, apariţia copiilor şi a solicitărilor suplimentare.

Află cât de importantă este viața sexuală AICI

 
 
Loading...