Fiecare om este diferit și special în felul său, la fel și grupa sangvină. Cunoașterea acesteia joacă un rol extrem de important mai ales dacă ai probleme digestive sau vrei să scapi de un surplus de kilograme.

De ceva timp, diverși specialiști în nutriție au lansat informația conform căreia, grupa sangvină are o importanță deosebită în menținerea sănătății tale. Conform acestora, deținătorii grupei 1 cunoscută și sub denumirea de donator universal au nevoie să consume cât mai multe proteine, în special pește.

A două grupă, A, este total opusul primei, aceștia având recomandarea de a evita consumul excesiv de carne, în timp ce grupa 3, B,  are indicația de a evita carnea de pui în favoarea cărnii de vită.

Și nu în ultimul rând, a patra grupă, AB, are liber la fructe de mare din plin și orice fel de carne slabă.

Influența asupra sănătății

Adevărul este că dieta sau stilul de viață îl poți schimba în permaneță însă grupa sangvină este pentru toată viața.

Motiv pentru care trebuie să acorzi o atenție sporită stilului tău de viață, deoarece anumite persoane pot fi predispuse la anumite afecțiuni.

Din păcate pentru cei cu grupa sangvină A, se pare că cel mai nociv factor este stresul care poate produce anumite dereglări hormonale în organism, în timp ce problemele de memorie îi vizează pe deținătorii grupei sangvine AB. Și asta datorită proteinei de coagulare, cunoscută sub denumirea de factor coagulant VII, responsabil cu calitatea circulației sangvine mai ales la nivel cerebral.

Persoanele cu grupa de sânge B, conform studiului efectuat sunt mult mai predispuse la bacterii deoarece au mult mai multe tulpini decât celelalte grupe sangvine.

Află pe Clicksanatate.ro cum te poate ajuta cunoașterea Rh-ului!

Ce trebuie să faci dacă ai psoriazis

Când devine periculoasă sângerarea nazală

 
 
Loading...