Câteva trucuri ca să te împrieteneşti cu laptele

Ultima actualizare:

    Consumaţi cantităţi mici de lapte proaspăt (o ceaşcă pe zi) şi creşteţi doza la 4-5 zile
Consumaţi cantităţi mici de lapte proaspăt (o ceaşcă pe zi) şi creşteţi doza la 4-5 zile

Nelipsit din alimentaţia copiilor, laptele îşi face loc din ce în ce mai greu în dieta adulţilor. Intoleranţa la lactoză este unul dintre motivele cele mai des invocate.

Dr. Mihaela Bilic spune că nu este vorba însă de o boală. „Avem de-a face doar cu o scădere temporară a a capacităţii organismului de a digera lactoza (zahărul din lapte). Acest fenomen apare la persoanele care nu consumă în mod regulat lapte proaspăt şi se manifestă prin balonare şi disconfort digestiv", explică specialistul în cadrul unei campanii educative susţinute de Zuzu.

Iată cum te poţi „împrieteni" cu laptele: consumaţi cantităţi mici de lapte proaspăt (o ceaşcă pe zi) şi creşteţi doza la 4-5 zile, până ajungeţi să-l toleraţi;beţi laptele la masă, pentru că prezenţa celorlalte alimente va încetini tranzitul intestinal şi va favoriza digestia; folosiţi lapte integral, deoarece grăsimile uşurează digestia lactozei şi încetinesc golirea gastrică.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net