Nelipsit din alimentaţia copiilor, laptele îşi face loc din ce în ce mai greu în dieta adulţilor. Intoleranţa la lactoză este unul dintre motivele cele mai des invocate.


Dr. Mihaela Bilic spune că nu este vorba însă de o boală. „Avem de-a face doar cu o scădere temporară a a capacităţii organismului de a digera lactoza (zahărul din lapte). Acest fenomen apare la persoanele care nu consumă în mod regulat lapte proaspăt şi se manifestă prin balonare şi disconfort digestiv", explică specialistul în cadrul unei campanii educative susţinute de Zuzu.

Iată cum te poţi „împrieteni" cu laptele: consumaţi cantităţi mici de lapte proaspăt (o ceaşcă pe zi) şi creşteţi doza la 4-5 zile, până ajungeţi să-l toleraţi;beţi laptele la masă, pentru că prezenţa celorlalte alimente va încetini tranzitul intestinal şi va favoriza digestia; folosiţi lapte integral, deoarece grăsimile uşurează digestia lactozei şi încetinesc golirea gastrică.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: