Rinichii sunt ca nişte filtre pentru toxinele din organism. Când aceştia nu funcţionează la parametri maximi, întregul nostru corp are de suferit. Iată cele mai bune alimente care-ţi ajută rinichii să-şi îndeplinească funcţiile!


Rolul rinichilor e de a filtra substanţele toxice, de a epura sângele, de a elimina deşeurile metabolice din organism şi de a regla tensiunea arterială. Ca să-i poţi păstra în stare bună de funcţionare, trebuie, în primul rând, să ai o alimentaţie sănătoasă. E important să eviţi alimentele procesate, bogate în zahar. Uite care sunt cele mai indicate!

Apa. Apa este cea mai importantă. Păstrând corpul suficient de hidratat, diluezi urina şi îţi ajuţi rinichii să elimine toxinele. Nici un alt lichid nu este la fel de eficient ca apa în a purifica rinichii şi a-i menţine într-o stare bună de sănătate.

Merele. Aceste fructe conţin cantităţi foarte ridicate de fibre solubile, care ajută la eliminarea deşeurilor şi a toxinelor corpului. Aşadar, un măr zilnic nu face decât bine organismului. 

Uleiul de măsline. Acest ulei este perfect pentru cei care caută să îşi cureţe rinichii. Plin de antioxidanţi şi de minerale, acest ingredient de bază poate fi foarte uşor integrat în aproape orice preparat.

Pepenele roşu. Conţine foarte multă apă, precum şi vitamine şi minerale. De aceea este recomandat să consumăm pepene în mod regulat, cu atât mai mult cu cât este delicios şi răcoritor.

Fructele roşii. Acestea sunt pline de antioxidanţi şi ajută rinichii să elimine toxinele mult mai repede. Cu cât culoarea lor este mai închisă, cu atât sunt mai bune pentru rinichi. Indicate sunt coacăzele, murele şi afinele. 

Sucul de lămâie. În cazul în care suferi de pietre la rinichi, sucul de lămâie îţi face bine. Are o mare cantitate de acid, care permite distrugerea pietrelor de la rinichi. Poţi să bei sucul ca atare sau adăugat în salate.

Seminţele de dovleac. Aceste seminţe conţin aproape tot atât de mulţi antioxidanţi precum coacăzele. Ar trebui să fie consumate în mod regulat de către persoanele care caută să îşi amelioreze sănătatea renală. Seminţele de dovleac sunt excelente pentru întregul organism, fiind bogate în proteine şi în elemente nutritive, conform  blog.magzone.ro. 

 
 
Loading...