Medicul Peter J. D'Adamo și autor al bestseller-ului ,,Blood Type Diet'' consideră că un regim alimentar bazat pe grupa sanguină ne poate ajuta să fim mai sănătoși.


D'Adamo susține de altfel că alimentele pe care le consumăm zilnic reacționează chimic cu tipul de sânge. Astfel, dacă vom mânca în funcție de grupa sanguină, alimentele vor fi digerate mai ușor, vom preveni boli și vom putea să slăbim.

Se poate observa că persoanele cu o anumită grupă sanguină preferă (sau, în unele cazuri, tolerează) anumite tipuri de alimente şi resping altele. Iată ce alimente să consumi în funcție de grupa de sânge:

Grupa sanguină O (,,tipul vânătorului")

Grupa zero este cea mai veche grupă sanguină, adică a primelor ființe umanoide, care locuiau în peșteri și se hrăneau cu vânat și plante din mediul înconjurător.

Tipul sanguin 0 trebuie să aibă o alimentașie bogată în proteine, mai exact în carne, cum ar fi carnea slabă, carnea de pasăre, pește, legume, fasole și produse lactate. Persoanele cu această grupă de sânge trebuie să evite carbohidrații și în special produsele de panificație din fâină de grâu.

Află pe clicksanatate.ro ce alimente trebuie să consumi în funcție de grupa de sânge

 
 
Loading...