Aspectul mâinilor și mai ales felul în care alegi să îți îngrijești unghiile poate spune foarte multe lucruri despre caracterul și starea ta.

Dacă ești pe fugă sau nu îți face o deosebită plăcere pentru a face manichiura sau pedichiura mai bine amână momentul. Chiar și o simplă greșeală îți poate crea anumite probleme de sănătate, mai ales dacă o ignori sperând că va trece de la sine.

Am ales cele mai frecvente greșeli pe care și tu poate le faci atunci când alegi să îți întreții singură unghiile.

Nu sări niciodată peste etapa pregătitoare

Această etapă presupune menținerea mâinilor și a picioarelor în apă călduță cu săpun de preferat pentru ca pielea să se înmoaie și odată cu ea și unghiile să se hidrateze, mai ales dacă acestea sunt casante.

Menține-le cel puțin 10-15 minute și apoi absoarbe apa de pe ele tamponând ușor cu un prosop din bumbac.

Folosește instrumente calitative

Încearcă să eviți pe cât posibil folosirea unei unghiere sau a unei forfecuțe cu vârfuri foarte ascuțite. În felul acesta vei evita orice formă de accidentare și vei lucra mult mai ușor.

Nu folosi instrumentele de curățat unghiile la comun cu alte persoane. Cel mai bine ar fi ca fiecare să aibă propria sa trusă de manichiură-pedichiură și de fiecare dată când le folosești să te asiguri că le-ai desinfectat bine.

Află pe Clicksanatate.ro la ce să fii atent când tai unghiile!

Când devin ciupercile toxice?
Atuuri ale consumului de suc de morcovi
 

 
 
Loading...