Intoleranța la lactoză înseamnă incapacitatea organismului de a digera cantități semnificative de lactoză - zahărul natural din lapte -, care se găsește în anumite produse lactate.


Dacă după consumul de lactate apar simptome precum balonare, gaze, crampe, diaree sau vărsături, înseamnă că nu poți consuma lapte și multe produse din lapte. Există, însă, anumite alimente care înlocuiesc lactatele și pot fi consumate când suferi de această afecțiune.

Lactate fără lactoză

Produsele lactate sunt importante pentru organismul uman, datorită aportului de calciu și vitamine. Acestea pot fi consumate în varianta fără lactoză. Astfel, te poți delecta cu lapte de vacă fără lactoză sau cu lapte de migdale, din ovăz, din cânepă, din soia sau din cocos. De aemenea, produsele lactate fermentate sunt tolerate de cei ce suferă de intoleranță la lactoză, deoarece fermentația elimină zahărul din lapte. Kefirul și brânza se numără printre lactatele fermentate.

Anumite sortimente de iaurt

Poți consuma iaurt, însă trebuie să ai grijă să îl alegi pe cel potrivit. Sunt indicate doar iaurturile ce conțin bacterii active, care se hrănesc cu lactoză și, astfel, o împiedică să ajungă în organismul tău. Ai nevoie de iaurt pentru a regenera flora intestinală și pentru un aport benefic de vitaminele B2, B12, de calciu și de potasiu.

Află continuarea pe Clickpentrufemei.ro!

Leușteanul, contraindicat spre consum dacă suferi de această afecțiune

Ce infecții pun sarcina în pericol

Loading...