Ce nu ştiţi despre cafeaua decofeinizată

Ultima actualizare:

    Cafeaua decofeinizată trebuie consumată cu moderațieSursa foto: Arhiva Click
Cafeaua decofeinizată trebuie consumată cu moderațieSursa foto: Arhiva Click

În cazul consumatorilor de cafea, creşterea nivelului de colesterol „rău”se datorează cafestolului, un compus care apare în compoziţia acesteia când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase).

Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant -cinci ceşti de cafea pe zi  timp de o lună- cresc nivelul colesterolului cu 7%. Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. De aceea, persoanele care preferă cafeaua decofeinizată, care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest sortiment de cafea, trebuie să știe că, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, acești consumatori de cafea îngurgitează şi cafestol, o altă substanţă nocivă pentru organism.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net