Arsurile gastrice apar de obicei ca urmare a unei acidităţi gastrice crescute, având drept cauză o esofagită de reflux, gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal. Pot fi însoţite de senzaţie de arsură, regurgitaţii acide, senzaţie de greaţă. Din fericire, există multe remedii naturale pentru arsurile gastrice.


În primul rând, este foarte important să prevenim arsurile gastrice prin înlăturarea factorilor favorizanţi: alimente şi băuturi fierbinţi, consumul de condimente iuţi, de prăjeli, fast-food, băuturi dulci din comerţ, alcool, fumat. De asemenea, aveţi grijă la administrarea pe perioade lungi a antiinflamatoarelor nesteroidiene sau a cortizonului. Respectarea orelor de odihnă este şi ea importantă, la fel şi reducerea stresului. Nu uitaţi să vă faceţi un program fix pentru mese şi să mâncaţi în linişte.

Uite ce plante sunt utile în această problemă

  • Gălbenelele au efecte emoliente şi cicatrizante. Se adaugă două linguriţe de flori de gălbenele la o cană cu apă clocotită şi se lasă să infuzeze cinci-zece minute. Se beau una-două căni pe zi, fracţionat, înaintea meselor principale, pe stomacul gol.
  • Lemnul-dulce are o acţiune importantă de scădere a hipersecreţiei gastrice acide, efecte antiinflamatoare şi cicatrizante. Se adaugă o linguriţă de pulbere de rădăcini în 200 ml de apă, se lasă la macerat între opt şi zece ore şi se bea o cană/zi, împărţită în trei reprize. Se poate lua şi pulbere din rădăcină de lemn-dulce, o linguriţă de două-trei ori pe zi, pe stomacul gol.
  • Muşeţelul are efect antiinflamator, antiseptic, analgezic, emolient, cicatrizant. Pentru infuzie, se adaugă o linguriţă de flori de muşeţel la 250 ml de apă clocotită şi se lasă acoperită trei-patru minute. Se beau două căni pe zi, înaintea mesei.
  • Obligeana are acţiune calmantă, antispastică. Se ia câte o jumătate de linguriţă de rădăcină pulbere, de două-trei ori pe zi, pe stomacul gol.
  • Sunătoarea, roiniţa şi lavanda au efect antispastic, calmant, relaxant, de reechilibare a balanţei emoţionale.
  • Coada-şoricelului diminuează secreţiile gastrice, absoarbe gazele şi este un bun dezinfectant şi calmant gastric, dar şi intestinal.
  • Florile de salcâm au efecte anticolitice şi emoliente.
  • Pudra de nalbă-mare formează o peliculă care protejează mucoasa gastrică.
  • Sucul pur de aloe are proprietăţi deosebite de protecţie a mucoasei gastrice şi de inhibare a dezvoltării bacteriei Helicobacter pylori. Se poate consuma în asociere cu mentă, muşeţel, lemn-dulce, scrie farmaciata.ro.
 
 
Loading...