Ce rol important are Omega3 în organism!

Ultima actualizare:

Trăim într-o epocă în care inflamaţia cronică este baza tuturor bolilor degenerative. Cauza? Alimentaţia, stresul, medicaţia, apa, aerul ... cam tot ceea ce ne înconjoară. De aceea, este vital pentru sănătatea noastră şi a copiilor să avem aport zilnic de Omega3, dar mai ales de a reduce consumul excesiv de Omega6.

Aportul zilnic în alimentaţie de Omega6 pro-inflamaţie este cu mult peste cât pot procesa filtrele corpului nostru. Omega6 în exces şi stresul oxidativ creează inflamaţia cronică, explică dr Paul Clayton, un celebru medic şi om de ştiinţă din Anglia. În urma unor teste de sânge făcute pe 300 de persoane din România, reiese că inflamaţia cronică a românilor este uriaşă. Şi asta se regăseşte în starea de sănătate a individului, în numărul mare de persoane care suferă de depresie, de numărul alarmant de alergici, de numărul persoanelor cu boli auto-imune, în numărul cardiacilor. Omega6 îl găsim în semi-preparate, în fast-food, junk-food, inclusiv în croisantele delicioase pe care le mâncăm. Omega6 sunt acizii polinesaturaţi. Consumat în cantităţi mici nu este nociv, doar că în alimentaţia modernă este în exces. El devine duşmanul care conduce la inflamaţia silenţioasă cronică. 

Beneficiile aportului de Omega3 

Acizii graşi Omega3 sunt anti-inflamatorii, reduc stresul oxidativ la nivel celular şi sunt imuno-modelatori. Ajută sistemul cardio-vascular, ţin în frâu colesterolul şi trigliceridele, au un aport benefic asupra vaselor de sânge, tensiunii arteriale şi vasculare. De asemenea, sunt de mare ajutor în bolile coronariene, în artrite şi poli-artrite reumatoide, în dezvoltare neuronală la copii şi menţinerea sistemului neuronal la adulţi. Este un anti-coagulant natural, mai spune dr Clayton, într-un interviu acordat actriței Ani Crețu. Efectele clare apar la 120 de zile de la începerea suplimentării dietei cu Omega3 şi ar trebui luat zilnic. Însă aportul se face calculat în funcţie de numărul de kilograme al fiecărui individ. 

Actrița Ani Crețu consumă zilnic Omega 3, atât din alimentație, cât și din suplimente
Actrița Ani Crețu consumă zilnic Omega 3, atât din alimentație, cât și din suplimente

Surse de Omega3

Sursele alimentare de Omega3 sunt peştii graşi -somonul sălbatic, macroul, codul, algele, anşoa. Pentru că suplimentele nu sunt întotdeauna indicate, sursa cea mai bună este peştele şi algele - pentru persoanele vegane există produse cu Omega3 extras exclusiv din alge. Dar nu este suficient. Uleiul de peşte oxidează atât după deschiderea sticlei, cât mai ales când pătrunde în corp la temperatura corporală de peste 35 de grade. De aceea, produsele pe care le consumaţi trebuie să conţină polifenoli, acei ”conservanţi” naturali care au un dublu rol: unul de a conserva uleiul de peşte şi al doilea de a proteja celula noastră. Polifenolii se extrag din uleiul de măsline culese devreme şi presate la rece. O altă sursă este broccoli, coajă de măr şi orice înveliş al fructelor. Un alt tip de Omega benefic este Omega 9: toate uleiurile presate la rece, nucile (caju, macadamia, nuca românescă, braziliană) alunele, toate acestea consumate crude, mai spune dr Clayton în interviurile acordate pe blogul actriţei Ani Creţu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net