Persoanele care sunt interesate să aibă un stil de viaţă cât mai sănătos trebuie să ştie că şi odihna suficientă contribuie la realizarea acestei dorinţe. Iar obţinerea unui somn de calitate implică mai mulţi factori, printre care şi dieta. Uite ce alimente te ajută să dormi bine!


Un somn odihnitor este esenţial pentru sănătate, te ajută să ţii la distanţă bolile cronice, să păstrezi sănătatea creierului şi să ai un sistem imunitar puternic. De aceea este important să acorzi ceva mai multă atenţie rutinei din fiecare seară. Unele alimente te pot ajuta să dormi mai bine, fiind în acelaşi timp o sursă importantă de nutrienţi, vitamine şi minerale.

Migdalele conţin melatonină

30 de grame de migdale vă asigură 19% din necesarul de magneziu, iar consumul regulat poate îmbunătăţi calitatea somnului. Acest fapt se datorează modului în care magneziul are abilitatea de a reduce inflamaţia din corp. În plus, magneziul reduce nivelul de stres, care afectează de multe ori odihna. Bogate şi în antioxidanţi, migdalele te ajută şi să dormi mai bine. Ele conţin şi melatonină, responsabilă de reglarea ceasului biologic, care transmite corpului semnale că este timpul pentru somn.

Valeriană pentru un somn odihnitor

Folosită încă din Antichitate pentru a ameliora tulburările de somn şi anxietatea, valeriana prezintă adevărate calităţi terapeutice. Este estimat faptul că 30% din populaţie suferă de insomnie, iar valeriana poate fi un remediu natural eficient în ameliorarea acestei afecţiuni. Rădăcina de valeriană te ajută să te relaxezi şi să te bucuri de un somn odihnitor.

Kiwi te ajută să adormi repede

Un fruct kiwi sau chiar două înainte de culcare te ajută să adormi mult mai repede şi să ai un somn mai odihnitor. Un studiu arată că din 24 de adulţi monitorizaţi timp de 4 săptămâni (perioadă în care au mâncat înainte de culcare două fructe kiwi), 42% dintre aceştia au adormit mult mai uşor, comparativ cu zilele în care nu au consumat nici un aliment înainte de somn.

Bananele te relaxează

După o zi obositoare, bananele au un efect natural de relaxare a muşchilor. Bogate în magneziu şi potasiu, ele conţin şi triptofan, un aminoacid esenţial pentru organism, de ajutor pentru un somn odihnitor. Consumă un fruct proaspăt înainte de culcare sau încearcă un smoothie delicios, care te ajută să te relaxezi. 

Laptele îţi asigură un somn liniştit

Laptele ajută organismul să producă serotonină sau aşa numitul “hormon al fericirii”, prin urmare nu este de mirare că un pahar cu lapte călduţ înainte de culcare te ajută să te odihneşti cum trebuie. Sursă importantă de calciu, laptele detensionează corpul şi favorizează un somn odihnitor, scrie farmaciata.ro.

 

 
 
Loading...