Ce să mănânci și ce să eviți când eşti bolnav

Ultima actualizare:

    Când ai o durere în gât, mai multe alimente pot calma durerea. www.clicksanatate.ro
Când ai o durere în gât, mai multe alimente pot calma durerea. www.clicksanatate.ro

Când eşti bolnav, ultimul lucru de care ai nevoie este să mănânci ceva care să îţi facă şi mai rău. În funcţie de afecţiunea de care suferi, există alimente care te fac să te simţi mai bine, în timp ce altele îţi pot înrăutăţi starea. Iată despre ce este vorba!

În caz de indigestie

Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să consumi banane, orez și pâine prăjită.

„Diareea poate avea multe cauze, printre care boala Crohn sau colita. Este important să mergi la medic dacă simptomele continuă pentru mai mult de două săptămâni sau mai devreme în cazul în care apar semne de deshidratare ori în cazul în care este însoţită de febră, de sânge, durere severă, greață și vărsături severe“, spune James Lee, gastroenterolog la Saint Joseph Hospital din California, SUA.

De asemenea, sunt indicaţi  fulgii de ovăz, cartofii fierţi, biscuiţii și carnea de pui şi de curcan, fără piele, la cuptor. Încearcă să eviți însă bomboanele, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza și fasolea.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente trebuie să consumi și să eviți când ești bolnav

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net