În sezonul cald avem nevoie de vitamine, energie şi cât mai puţine calorii. Nu ştii ce să alegi de pe masa plină cu bunătăţi? Iată cele mai bune alegeri pe care le poţi face!


Sucul de cireşe, bun dimineaţa

Se prepară din 30 ml de lămâie proaspăt stoarsă (jumătate de fruct), 2 linguriţe de zahăr sau miere, 3-4 cireşe pisate şi suc de portocale.

Se amestecă sucul de lămâie cu mierea, se adaugă ananasul şi, la sfârşit, sucul de portocale.

Este un cocktail de fructe exotice, cu gust acrişor, plin de vitamine, numai bun de băut dimineaţa, înainte de serviciu.

Trei cine cu peşte pe săptămână

Vă place, nu vă place, peştele este unul dintre cele mai sănătoase sortimente de carne.

Consumaţi-l de mai mult de trei ori pe săptămână în perioada de vară alături de leguminoase cu boabe, soia, seminţe, de preferat la masa de seară.

Salatele de legume, potrivite la prânz

Castraveţii conţin foarte multă apă. La 500 grame conţin 450 ml apă. De aceea sunt foarte indicaţi în special vara.

Tot acum trebuie consumate multe alimente ce conţin vitamina C, printre care roşii, vinete, sparanghel, salată verde. Roşiile fac parte din categoria rece, acru şi acţionează pe meridianul stomac, splină şi ficat.

Elimină căldura din organism şi echilibrează funcţiile ficatului. În 100 grame de roşii se află 11 mg vitamina C, de 2,5 ori mai multă decât în mere.

S-au descoperit şi proprietăţi anticancerigene. De aceea este foarte bine să le includem zilnic în meniul nostru.

Salatele de fructe, desertul potrivit

Din meniul de vară nu pot lipsi fructele. Sunt desertul ideal în sezonul cald.

Alegeţi fructele roşii, pline de antioxidanţi care, pe lângă savoare, au şi efecte răcoritoare. Savuraţi o salată din cireşe, căpşune, vişine, portocale.

Supele reci, gustarea de amiază

O supă este întotdeauna binevenită. Hrănitoare şi săţioasă, ea poate fi o alegere foarte bună când vine vorba de o mică gustare într-o zi călduroasă.

O porţie de supă rece se va dovedi răcoritoare şi energizantă.

Mănâncă preparate făcute în casă

Un preparat extrem de uşor şi gustos este următorul: se face o omletă din două ouă, puţină sare şi puţin ulei de măsline.

Separat, într-o tigaie, se pune foarte puţin ulei de măsline în care se adaugă puţin praz tocat, se căleşte foarte puţin după care se adaugă 3 roşii de mărime mijlocie, tăiate feliuţe.

Se călesc puţin, după care se adaugă omleta şi o linguriţă de zahăr. Se sărează puţin şi se serveşte alături de un orez simplu şi salată verde sau salată de castraveţi.

Este o mâncare extrem de simplu de preparat, dar foarte hrănitoare, recomandată pe timpul verii.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: