Dureri de spate care nu te lasă să stai în picioare şi senzaţia de amorţeală sunt doar câteva dintre semnele care arată că suferi de hernie de disc. Deşi astfel de simptome supărătoare dispar, este important să cunoşti care sunt cauzele bolii, dar şi cele mai eficiente tratamente.


Ce trebuie să ştii despre hernia de disc

Tot mai des diagnosticată,chiar şi în rândul tinerilor,hernia de disc apare când discul intervertebral se mişcă de la locul său,se deformează sau se rupe,iar substanţa gelationoasă (cunoscută în termeni medicali sub numele de nucleu poros) din interiorul lui iese. Astfel,ea ajunge la nivelul terminaţiilor nervoase,ceea ce duce la apariţia durerilor puternice în zona spatelui.

Slăbiciunea musculară,printre simptomele bolii

Durerile de spate (dacă discul afectat se află în partea de jos a spatelui – durerea se resimte în zona coapselor,şoldurilor;în partea de sus a spatelui – durerea apare la nivelul umerilor,a braţelor),primele semne care arată că suferi de hernie de disc,apar în cele mai multe din cazuri încă de la debutul afecţiunii.

În funcţie de zona şi de gradul de afectare,boala poate duce la apariţia senzaţiei de amorţeală în braţe şi picioare,la slăbiciune musculară,dar şi la dureri de cap,stări de ameţeală şi de vomă (dacă este vorba de hernie cervicală – în partea de sus a coloanei).

Sedentarismul poate favoriza apariţia herniei

Unul dintre principalii factori care pot duce la declanşarea bolii este lipsa activităţilor fizice. Sedentarismul creşte presiunea la nivel lombar,ceea ce favorizează apariţia durerilor şi agravarea lor.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Florin Vasilică are probleme de sănătate: „Durerile sunt groaznice!”

Diferenţa dintre hernia de disc şi durerea de spate

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: