Ce trebuie să ştii despre prăjeli: cum ne pot afecta sănătatea şi de ce mai bine să renunţăm la ele

Ultima actualizare:

    Unul dintre riscurile la care se supun cei care consumă des carne prăjită este creșterea colesterolului rău.www.clicksanatate.ro
Unul dintre riscurile la care se supun cei care consumă des carne prăjită este creșterea colesterolului rău.www.clicksanatate.ro

Mâncarea rumenită în ulei se află în topul preferințelor culinare pentru mulți oameni. Însă, prăjelile pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de periculoase pentru sănătate.

Prea multe calorii

Atunci când un aliment este preparat în ulei își multiplică densitatea calorică. Fie că este vorba de cartofi, carne sau produse de patiserie, uleiul este absorbit și înlocuiește substanțele nutritive și antioxidanții.

La final, vei avea un preparat delicios, însă cu o valoare nutrițională scăzută. De exemplu, un cartof de 300 g copt are aproximativ 270 de calorii, în timp ce prin prăjire poate ajunge și la 800 de calorii.

Atenție la calitatea uleiului!

Toate uleiurile și grăsimile au un punct de ardere, mai exact momentul în care structura lor se deteriorează și încep să producă substanțe toxice pentru organism. Uleiurile hidrogenate și cele parțial hidrogenate se deteriorează mai greu și din acest motiv se utilizează des pentru prăjeli, deoarece pot fi refolosite, însă ele sunt o sursă de grăsimi trans, periculoase pentru sănătate.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt riscurile consumului des de prăjeli

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net