Acetaminofenul (popularul paracetamol) este un medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume și este administrat pentru combaterea durerii și febrei. În același timp, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze efectele ”banalului” medicament cu efecte analgezice (reducerea durerii) și antipiretice (scăderea febrei) și au descoperit că medicamentul preferat de mii de persoane are și alte calități terapeutice.


Paracetamolul diminuează teama de moarte

Cercetătorii de la University of British Columbia  au constatat cu uimire că paracetamolul diminuează ”angoasa emoțională” și teama de moarte. Totodată, referindu-se la efectul analgezic ( reducerea durerii), studiile efectuate de cercetătorii elvețieni, la care au participat un număr de 58.556 de pacienți, au  evidențiat că paracetamolul, folosit și în doza maximă recomandată de medic, rareori alină durerile provocate de osteoartrită ( boală cronică degenerativă a articulațiilor periferice, una dintre cele mai frecvente boli ale articulațiilor periferice).

Diclofenacul, benefic pentru osteoartrită

 În schimb, cercetătorii au constatat că  anumite medicamente anti-inflamatoarea nesteroidiene (AINS- o clasă de medicamente care au efecte analgezice și antipiretice ), de exemplu  diclofenacul sau etoricoxibul au fost eficiente în peste 95% dintre cazurile de osteoartrită.       

 

loading...
Loading...
Citeste tot despre: