Febra sărbătorilor a avut un cuvânt important de spus. Acum, mulți dintre noi ne străduim să respectăm o dieta echilibrată şi un regim de viaţă sănătos.


Vara putem să folosim numeroase legume și fructe proaspete pentru detoxifierea organismului. Totuși, este firesc să rezolvăm detoxifierea și în timpul iernii. Acum, după festinul sărbătorilor, nutriționiștii europeni ne recomandă ca în luna ianuarie (luna lui gerar) să folosim pentru detoxifiere câteva alimente care s-au dovedit foarte eficiente. Din familia leguminoaselor să folosim: morcovii, păstârnacul, varza de Bruxelles, conopida, iar dintre fructe, în dieta lunii gerar, sunt recomandate grepfruitul roșu și clementinele.

Opinia nutriționiștilor referitoare la dieta lunii gerar

Pentru detoxifiere, pentru un regim alimentar sănătos în luna lui gerar, nutriționiștii recomandă alimente pe care nu trebuie să le ”uităm”: morcovii, brocolii, varza de Bruxelles (salată benefică în dieta zilnică, grefruitul roșu, clementinele). Mai mult, aceste citrice sunt savuroase și fiecare fruct  conține numai 40 de calorii. Deși nu sunt favoritele multor consumatori, clementinele sunt bogate și ele în vitamina C, în fibre și potasiu .

Varza de Bruxelles este bogată în substanţe nutritive, aceasta fiind o sursă foarte bună de vitamine C şi K. Totodată, ea conţine și numeroşi nutrienţi precum vitamina A, mangan, fibre şi potasiu.

Dieta cu grapefruit poate reprezenta o armă importantă contra kilogramelor acumulate de sărbători. Conform unui studiu asupra obezităţii, realizat în anul 2006, în California, s-a constatat că oamenii pierdeau din greutate atunci când obişnuiau să mănânce o jumătate de grapefruit înainte de masă.În  plus, fructul conţine 90% apă, iar acest lucru ajută la hidratarea organismului. Soiul roşu de grapefruit conţine betacarotenul necesar pentru eliminarea colesterolul negativ. Acest fruct delicios poate fi savurat folosind  și  un mix de scorţişoară şi miere.


 

 
 
Loading...