Se vorbește tot mai des despre superalimentele care ajută organismul să fie cât mai sănătos. Numeroși nutriționiști susțin că, în această categorie, primul loc îl ocupă Semințele de chia, prezente mai ales în magazinele naturiste. În vremuri îndepărtate, Semințele de chia erau o sursă de hrană și de energie pentru azteci și mayași, atunci când aceștia trebuia să participe la activități solicitante din punct de vedere fizic și psihic.


În rândul superalimentelor, miraculoasele Semințe de chia, originare din America Latină, sunt cunoscute  și sub denumirea de Salvia hispanica și prin consumul lor, corpul nostru se îmbogățește cu multă energie datorită conținutului ridicat de substanțe active și de uleiuri. Aceste surse de revigorare a organismului pot fi  încorporate în numeroase preparate dulci sau sărate pentru copii și adulți: cereale cu lapte, budinci, lactate, salate,  pâine și sosuri. Bogate în vitamine şi minerale, contribuind la reglarea greutăţii și a poftei de dulce, semințele de chia luptă împotriva radicalilor liberi și oferă numeroase beneficii organismului uman.

Semințele de chia oferă senzația de sațietate

Deoarece conțin numeroase fibre, aceste semințe  reglează apetitul, dau senzația de sațietate pentru multă vreme și țin la distanță pofta de dulce și de ciocolată.

Sunt o sursă naturală de energie!

Când aveți o zi plină, consumați Semințe de chia care vă mențin vigoarea  pentru toată ziua.

Alină durerile articulare

Dacă durerile articulare vă sâcâie, Semințele de chia  au un efect miraculos și alină cumplitele dureri datorită acizilor Omega3, prezenți în compoziția acestui remediu naturist.

Mențin sănătatea sistemului osos

Fiind o sursă apreciabilă de calciu, Semințele de chia protejează sănătatea dinților și a sintemului osos.  

Previn îmbătrânirea prematură a organismului

În compoziția  acestor semințe se remarcă prezența antioxidanților, substanțe care întăresc  sistemul imunitar și previn îmbătrânirea prematură a organismului.

Cum se administrează

Semințele de Chia se consumă în stare naturală sau măcinate. Adulților li se recomandă să consume  câte o lingură de 3 ori pe săptămână, iar copiilor,  câte o linguriță de 3 ori pe săptămână.    

 
 
Loading...