Este o plantă aromatică şi are numeroase beneficii asupra corpului nostru. A fost folosit pentru aromarea mâncărurilor şi în scop terapeutic cu sute de ani în urmă. De câţiva ani, rozmarinul a devenit un compus de nelipsit din produsele cosmetice. Dar ştiai ca poţi slăbi 3 kg în 7 zile cu ceai de rozmarin?


Este băutură perfectă în dietă. Topeşte stratul adipos şi îţi conferă energie. Are o aromă delicată. Este recomandat să ai grijă la modul de preparare. La o cană de apă adaugi DOAR o lingură de frunze de rozmarin. Nu mai mult!

Vei asimila vitamina A, tiamină (vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacina (vitamina B3), vitamina B6, vitamina B12 şi vitaminele C, D, E şi K.

Ceai de rozmarin - slăbeşte 3 kg în 7 zile cu el

Apa pentru ceai nu trebuie să fie clocotită, ci caldă. Dacă pui apă clocotită peste rozmarin, îi vei strica multe din substanţele active. Cel mai simplu mod de preparare este cel de mai jos:

Ceai de rozmarin - preparare

  • Pune apă în ibric şi las-o la fiert. Adu apa la punctul de fierbere, las-o să dea în clocot şi opreşte focul. 
  • Lasă apa să se răcească între 3 şi 5 minute. Apoi o poţi turna peste frunzele de rozmarin.
  • Dacă îţi faci ceai de rozmarin la plic, e indicat să fierbi apa la fel. Nu turna apă clocotită peste rozmarin!
  • Lasă ceaiul de rozmarin la infuzat timp de 5 minute, fie că e făcut din frunze (îl găsiţi la plafar), fie că e la plic, măcinat.

Află pe clickpentrufemei.ro cum te detoxifici cu acest ceai!

Bilă leneşă? Aşa o pui la treabă!

Şamponul uscat - cum se foloseşte corect

 
 
Loading...