Ceaiul de măceşe, indicat pentru picioarele umflate

Ultima actualizare:

Nu numai femeile însărcinate se pot confrunta cu neplăcerea de a avea picioarele umflate şi, uneori, chiar dureroase. Aceste probleme pot apărea şi din cauza temperaturilor ridicate, a circulaţiei deficitare a sângelui şi a excesului de mâncare procesată, sărată sau picantă.

Chiar dacă nu există un remediu rapid pentru combaterea acestor probleme, sunt câteva ceaiuri care s-au dovedit a fi eficiente în astfel de situaţii: măceşe, mesteacăn, coada-calului, sânziene galbene, iederă, ghimpe, ginkgo biloba, păpădie, urzică, viţă-de-vie roşie, afine, extract din sâmburi de struguri, cu rol de ameliorare a micro circulaţiei periferice şi cu efect capilaro-protector, conform www.clicksanatate.ro. 

  • Măceşul este unul dintre ceaiurile pe care le poţi bea dacă ai picioarele umflate. Ceaiul de măceşe se poate bea zilnic, însă nu trebuie să depăşeşti două căni de ceai.
  • Sulfina galbenă. De asemenea, infuzia sau tinctura de sulfină galbenă are proprietăţi antiinflamatoare, diuretice şi de fluidizare a sângelui. Se beau câte două căni de ceai pe zi sau câte zece picături de tinctură de trei ori pe zi, diluate în 50 ml de apă. 
  • Păpădia este o altă plantă miraculoasă care ajută în cazul retenţiei de apă. Nu este doar un bun diuretic, ci ajută şi la eliminarea depozitelor de apă din ţesuturi. Se recomandă 2-3 căni de infuzie de păpădie pe zi.
  • Coada-calului este indicat să-l consumi dacă ai picioarele umflate şi dureroase. Ceaiul se prepară astfel: o linguriţă cu vârf de coada-calului se lasă un minut într-o cană cu apă clocotită, după care se strecoară. Raţia zilnică optimă sunt două ceşti de ceai.

Sfaturi practice

Mai sunt şi alte măsuri pe care le poţi lua atunci când ai picioarele umflate şi dureroase. În primul rând, trebuie să eviţi să stai mult timp în picioare, mai ales în căldură. Pe de altă parte, dacă desfăşori o muncă de birou, fă pauză la fiecare oră de stat pe scaun pentru a te dezmorţi preţ de zece minute. De asemenea, când stai pe scaun, ai grijă să nu-ţi opreşti fluxul sangvin lăsând marginea scaunului să intre în coapse şi evită poziţia picior peste picior. În plus, este recomandat să bei câte un pahar de apă la fiecare oră, pentru a preveni retenţia de lichide. Stai, de câte ori se iveşte ocazia, cu picioarele ridicate deasupra nivelului bazinului, pentru a favoriza întoarcerea venoasă. Evită să porţi pantaloni sau ciorapi strâmţi, care împiedică irigarea corectă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net