Ceaiul verde reduce riscul de cancer digestiv

Ultima actualizare:

    American Journal of Clinical Nutrition a făcut publice rezultatele unui studiu care demonstrează că ceaiul, în special cel verde, reduce semnificativ riscul dezvoltării unei forme de cancer digestiv
American Journal of Clinical Nutrition a făcut publice rezultatele unui studiu care demonstrează că ceaiul, în special cel verde, reduce semnificativ riscul dezvoltării unei forme de cancer digestiv

Adepţii ceaiului verde au acum încă un motiv să savureze băutura lor preferată.

American Journal of Clinical Nutrition a făcut publice rezultatele unui studiu care demonstrează că ceaiul, în special cel verde, reduce semnificativ riscul dezvoltării unei forme de cancer digestiv, în special de stomac, esofag şi colon. Studiul, citat de cotidianul francez "Le Figaro", a fost realizat pe un eşantion de 75.000 de femei, timp de 11 ani.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că un consum regulat din această băutură a redus cu 17% riscul tumorilor digestive. Cu cât cantitatea de ceai consumată este mai mare, cu atât riscul este mai mic: femeile care beau cel puţin două sau trei ceşti pe zi prezintă un risc cu 21% mai redus de a dezvolta o asemenea boală. Iar femeile care beau ceai zilnic mai mult de 20 de ani îşi diminuează cu 27% riscul unui cancer digestiv.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net