Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Câteva ceaiuri, consumate cu regularitate, scad eficient nivelul de colesterol. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!


Ceaiul verde

E de departe vedeta plantelor anticolesterol. Ar fi bine să bem zilnic 2 căni de ceai verde. Atenţie, însă, apa nu trebuie să fie clocotită când prepari infuzia. După ce apa a dat în clocot, las-o la răcit 2 minunte, apoi toarn-o peste o linguriţă de ceai verde. Lasă la infuzat 3 minute. 

Ceaiul de păducel

Planta e cunoscută pentru efectul sedativ-cardiac, asemănător valerianei. Fructele conţin vitamina C, B, acid citric şi tartric. Scade şi nivelul de colesterol. Se prepară infuzie din flori sau fructe. O linguriţă de fructe se opăreşte cu 250 ml de apă clocotită. Lichidul se strecoară după 15 minute, se îndulceşte cu miere şi se bea pe parcursul unei zile. 

Ceaiul de urzică

Conţinutul bogat în vitamine şi substanţe nutritive recomandă urzica nu doar pentru efectul tonifiant, ci şi pentru dizolvarea colesterolului de pe artere. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la o cană de apă fierbinte. Se beau 2 – 3 căni de ceai pe zi. 

Ceaiul de Hibiscus 

Hibiscus (Hibiscus sabdariffa) este o plantă bogată în vitamina C. Conţine bioflavonoizi, care previn creşterea concentraţiei de colesterol rău LDL, vinovat de blocarea arterelor. Reduce cantitatea de trigliceride şi colesterolul total. Scade glicemia şi tensiunea arterială. Prepară o infuzie din 2 linguri de hibiscus la 2 căni de apă. Lasă la infuzat 10 minute. Planta nu este recomandată femeilor gravide şi celor care alăptează. 

Ceaiul de anghinare

Ceaiul de anghinare se prepară astfel: se opăreşte o lingură de frunze mărunţite cu 500 ml de apă clocotită. După răcire, se strecoară şi se îndulceşte. O parte din ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Restul se bea pe parcursul zilei. 

Loading...