Te-ai decis să scapi de obiceiul nesănătos de a fuma și știi cât de dificilă este perioada care urmează? Aceste infuzii te ajută să te înfrânezi când ai pofta de a mai aprinde o țigară!

Rădăcina de valeriană

Valeriana este cunoscută pentru proprietățile sedative. După ce renunți la țigări, este posibil să te confrunți cu anxietate și iritabilitate. În aceste momente în care riști să reiei fumatul, bea o cană de ceai de valeriană. E de preferat să alegi acest remediu seara, pentru că îți dă somnolență. Ai nevoie de o linguriță de rădăcină de valeriană și o cană de apă fiartă. Lasă-le la infuzat, acoperite, 10-15 minute, apoi bea ceaiul cât este cald.

Coada-calului

Bea frecvent ceai de coada-calului, de preferat de 2 ori pe zi pentru a stimula eliminarea nicotinei din corp și pentru a scăpa de multe dintre simptomele pe care le ai în perioada în care renunți la fumat. Remediul funcționează și ca un diuretic, deci ajută la prevenirea retenției de apă. În plus, îmbunătățește funcția renală și-ți purifică circulația sângelui. Pentru infuzie, folosește o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită. După infuzare, răcește ceaiul și bea-l dimineața, înainte de micul dejun, apoi o a doua cană după-amiaza, între mese sau când ai poftă să fumezi.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte ceaiuri combat pofta de fumat!

Ce poți trata cu flori de liliac

Gonoreea, din ce în ce mai dificil de tratat

 
 
Loading...