Albă sau roșie? Rețetele de obicei nu specifică, pe principiul „să fie ceapă“, ceea ce nu e neapărat rău, pentru că ceapa e bună oricum ai da-o. Bună la sănătate vrem să zicem.


Dar studiile spun că ceapa roșie e mai puternică decât cea albă în lupta împotriva cancerului, pentru că are o cantitate mai mare de antocianină și quercitină. 
Un studiu publicat în 2017 în Food Research International confirmă faptul că ceapa roșie e un adversar redutabil al cancerului și s-a dovedit a fi fost cea mai eficientă în reducerea numărului de celule canceroase. 
Tot studiul spune că toate soiurile de ceapă sunt puternice împotriva cancerului, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Antocianina ajută quercitina în atacul asupra radicalilor liberi și al celulelor canceroase. 

Sulful detoxifică

O altă veste bună este că ceapa roșie, pentru mulți, e preferată cepei albe, pentru că ustură mai puțin. De câte ori, puteți, înlocuiți ceapa albă cu ceapa roșie, chiar dacă e olecuță mai scumpă decât sora ei.

Descoperă alte motive pentru care ceapa roșie e mai bună decâ ceapa albă pe clickpentrufemei.ro.  

 

Cura cu suc de ceapă alungă celulita

Peștele, alimentul-medicament

 

 
 
Loading...