Ceaşca de sănătate. Berea de ghimbir - o bautură tonică excelentă!

Ultima actualizare:

Acest condiment de origine asiatica are o aroma iute si întepatoare, asemanatoare citricelor. „Radacina plantei este bogata în uleiuri eterice, în polizaharide, fibre, vitamine (B1,B2, B3, A, C), dar si în minerale (magneziu, fier,calciu si siliciu, clasat în topul celor mai importante remedii pentru sanatatea pielii, parului, dintilor si unghiilor) ne spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competente în fitoterapie si nutritie. Terapia cu ghimbir este indicata într-o gama variata de afectiuni.

Studiile au dovedit ca acest condiment contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la arderea grasimilor, fiind recomandat în curele de slabire. În acelasi timp, radacina de ghimbir are proprietati antiseptice, antivirale (asemanatoare usturoiului)si imunostimulatoare, combatând racelile, nivelul colesterolului rau si al tensiunii arteriale. Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, ghimbirul se recomanda în tratamentul bolnavilor cu artrita reumatoida. De asemenea, administrarea ghimbirului este de mare ajutor bolnavilor de cancer, care au facut chimioterapie, deoarece reduce senzatia de voma".

Împotriva bolilor cailor respiratorii, radacina de ghimbir fiarta în lapte sau în ceai de isop are efecte benefice imediate. Daca va confruntati cu stari de voma în timpul calatoriilor sau în cazul indigestiilor, cu balonari, cu dureri de ficat, ghimbirul vine în ajutorul vostru. Administrarea ghimbirului are contraindicatii în gastrite, ulcere gastroduodenale, boli infectioase acute, calculi biliari si renali si în cazul femeilor gravide sau care alapteaza.

Retetele saptamânii: Berea de ghimbir

Berea preparata din ghimbir s-a remarcat ca o excelenta bautura energizanta. Exista mai multe modalitati de preparare acasa a acestei bauturi tonice. Iata o reteta usor de preparat :

Ingrediente: 2 lamâi, 15 g drojdie de bere, 3,5 l apa fiarta, 250 g de radacina de ghimbir rasa, 400 g de zahar brun.

Preparare: Se amesteca radacina rasa de ghimbir cu zaharul si coaja de lamâie, iar deasupra se toarna apa fierbinte. Când amestecul s-a racit, se adauga drojdia de bere dizolvata într-un pahar cu apa calduta si în sucul de lamâie. Se acopera vasul si se lasa la cald, vreme de 24 de ore, dupa care bautura se strecoara si se pastreaza la rece alte doua zile. Dupa aceea, se poate consuma. Berea de ghimbir stimuleaza sistemul digestiv, are efecte energizante si afrodiziace.

Ceaiul de ghimbir

Ingrediente: O jumatate lingurita de ghimbir ras, o felie de lamâie, o lingura de miere, 250 ml apa

Preparare: Ghimbirul se infuzeaza într-o într-o cana cu apa fierbinte timp de 15 minute. Apoi adaugi o felie de lamâie si mierea. Ceaiul este indicat în caz de raceli si în curele de slabire.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net