Ceaşca de sănătate: Top 7 cele mai bune tonice cardiace

Ultima actualizare:

Plantele cu efecte tonice vin în ajutorul suferinzilor cardiaci, atenuând simptomele cu care se confruntă : ameţeli, palpitaţii, sufocări şi respiraţie greoaie.

Infuziile, siropurile, tincturile din plante, dar şi sucurile proaspete din fructe sunt la îndemâna acestor suferinzi. Pentru cardiacii care au avut un infarct, pentru hipertensivi sau pentru cei care au insuficienţă cardiacă, remediile naturale luate conform indicaţiilor medicului „veghează" ca viaţa acestor suferinzi să nu fie pusă în pericol, susţin fitoterapeuţii europeni..

1. Cidrul, un leac mai puţin ştiut

Cidrul este o băutură slab alcoolizată, revigorantă, consumată pentru aportul de substanţe nutritive, care contribuie la prevenirea anemiei, a cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Beneficiile consumului de cidru se datorează, mai ales, conţinutului mare de fenoli, valoroşi antioxidanţi, a cocteiului de vitamine (C, în mod special, complexul B, E, PP şi K), de minerale şi de taninuri. De aceea, cidrul este considerat un remediu valoros pentru o varietate de afecţiuni precum anorexia, virozele, litiază urinară şi pentru alergii.

Băutura aceasta revigorantă se poate procura de la magazinele cu produse naturiste. Cine doreşte poate să prepare valoroasa băutură acasă, prin fermentarea sucului de fructe, mai ales de mere şi de pere, la o temperatură de 4-16 grade Celsius. De asemena, se poate prepara cidru şi din alte fructe : coacăze, cătină, caise, vişine, zmeură, caise, piersici, smochine şi din diverde fructe de pădure.

Cum se prepară delicioasa băutură, cidrul de mere

Acesta se obţine prin fermentarea mustului proaspăt de mere, la care se adaugă apă, arome naturale (scorţişoară şi mentă) şi zahăr, obţional. Când cidrul este preparat din mere de vară acestea se zdrobesc şi se presează imediat după ce au fost culese.

Pentru a obţine un cidru de calitate, după selectarea merelor, acestea se zdrobesc, se pun în vase curate de sticlă sau de lemn şi se lasă să se macereze, timp de şase-zece ore. După aceea, merele se presează cu teascul, astfel că, după prima presare, când merele sunt zemoase, din 100 de kg de mere maceratate se obţin circa 70-80 litri de suc.

Peste această cantitate de suc se adaugă circa 25 % apă potabilă, opţional 500 g zahăr, arome, iar după 24 de ore, amestecul respectiv se presează din nou şi se strecoară.

Sucul curat obţinut se lasă să fermenteze cinci-şase săptămâni. Când apare spuma, cidrul se limpezeşte din nou şi se toarnă în alt butoi curat. După ce fermentarea s-a încheiat, cidrul se toarnă din nou în alt butoi sau în vase de sticlă şi se astupă bine. Se poate consuma după trei săptămâni. Anemicii şi convalescenţii pot consuma câte un pahar de 100 ml de două ori pe zi.

2.. Degeţelul roşu reglează ritmul inimii

Specialiştii apreciază că degeţelul roşu este un excelent tonic cardiac. Fie că este vorba de creşterea frecvenţei ritmului cardiac (tahicardia), de reducerea numărului de pulsaţii sub valorile normale (brahicardia) sau de o circulaţie periferică deficitară, degeţelul roşu are o acţiune calmantă la nivel cardiac. Planta este foarte bogată în săruri minerale, vitamina C, acizi organici şi în flavonoizi.

Tratamentul se administrează pe durate scurte (două-trei zile), când se iau câte 10-15 picături pe zi sub controlul terapeutului.

3. Unguraşul calmează palpitaţiile

Este o plantă cu proprietăţi expectorante, antispastice şi emoliente, având capacitatea să regleze bătăile inimii. Când apar primele simptome, manifestate prin ameţeli sau înţepături în zona inimii, trebuie să beţi o infuzie (pe care o preparaţi dintr-o linguriţă de plantă uscată şi din 250 ml apă fierbinte), pentru că ceaiul calmează durerea. Zilnic sunt indicate câte trei căni de infuzie, iar ultima se bea seara, înainte de culcare. Preventiv, bolnavul de inimă trebuie să aibă la îndemână pulbere de unguraş.

Dacă apar palpitaţiile, el va ţine sub limbă o linguriţă de pulbere. După 10 minute, praful se înghite. De asemenea, foarte eficientă în aritmiile cardiace este tinctura de unguraş, iar doza zilnică-câte o linguriţă ( în amestec cu 100 ml de apă) se ia de trei ori pe zi, după mesele principale. Preparatele din unguraş tratează şi afecţiunile căilor respiratorii, reduc febra şi intervin în stările de disconfort general.

4.Talpa- gâştei reduce excitaţia nervoasă

Pentru că face minuni, în medicina tradiţională, talpa-gâştei poartă numele de "doctorul cardiacilor". Este un sedativ de excepţie , indicat în tratamentul bolilor pe fond nervos. Infuzia acţionează asupra fiecărui organ intern în parte şi reduce starea de încordare şi de excitaţie nervoasă. Fitoterapeuţii recomandă acest remediu în reglarea presiunii sângelui, în hipertensiune şi în problemele digestive.

Preparatele din talpa-gâştei se folosesc intern, sub formă de infuzie şi de tinctură. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată, adăugată într-o cană cu 250 ml de apă fierbinte. Ceaiul se bea după 10 minute de infuzare. Doza zilnică este de 3 căni de ceai, îndulcit cu miere, de preferinţă miere de tei. Tinctura din talpa-gâştei este un tonic cardiac pe care bolnavul este bine să-l poarte cu sine, iar leacul nu are efecte secundare.

Orice boală de inimă cu substrat nervos (hipotensiunea şi hipertensiunea arterială, tahicardia, tulburările neurovegetative sau insomniile) se tratează cu ajutorul extractelor de păducel - infuzie, tinctură, sirop şi unguente. În compoziţia plantei există o substanţă valoroasă, acidul triterpenic, care este un excelent tonic cardiac. De asemenea, remediile pe bază de păducel reglează circulaţia sângelui la nivel central şi periferic, prevenind astfel producerea accidentelor cerebrale.

Ceaiurile din flori de hibiscus sunt reconfortante . Ele pot înlocui cafeaua de dimineaţă, dar fără a avea efect de creştere a tensiunii arteriale. Infuzia de hibiscus se prepară din două linguriţe de plantă uscată şi o cană de 250 ml apă fierbinte.

După 2-3 clocote, infuzia se lasă 10 minute şi apoi se strecoară. Mai mult, specialiştii îi asigură pe cei care se plâng de insomnii sau de oboseală fizică şi psihică de faptul că tratamentul cu hibiscus combate aceste probleme.

7.Un tonic le îndemâna cardiacilor

Din cojile de portocală se prepară infuzii foarte eficiente pentru afecţiunile cardiace şi în alte afecţiuni pe fond nervos.  Pe timp de caniculă, dacă trebuie să plecaţi de acasă, beţi o ceaşcă cu această licoare.

Infuzie din coji de portocală cu hibiscus

Cum se prepară, cum se administrează:

Două linguri de coji de portocală, bine spălate se infuzează în apă fierbinte timp de 15 minute. Când ceaiul este călduţ, se bea îndulcit cu miere. Se recomandă câte două, trei căni pe zi, îndulcite cu miere. Cardiacii anemici pot adăuga în acest ceai şi câte o linguriţă de hibiscus. Această băutură este un tonic pentru întregul organism.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net