Folosite de sute de ani în tratarea diverselor afecţiuni, cataplasmele şi-au dovedit eficienţa şi în atenuarea durerilor reumatice. Află din noul număr al Revistei „Click! pentru femei“ care sunt cele mai bune remedii naturale care se pot aplica local şi cum le poţi prepara!


Pentru a pregăti o cataplasmă ai nevoie de un pansament sau de o bucată din-tr-un material textil moale, de faşă şi de remediul pe care vrei să-l foloseşti. 

Cu usturoi

Pentru a scăpa de durerile provocate de reumatism încearcă cataplasma cu usturoi, pe care o poţi prepara astfel: amestecă două – trei linguri de usturoi pisat cu tot atâtea linguri de praf de muştar şi de decoct concentrat de frunze de alun. Pune cataplasma pe zona dureroasă şi înfăşoară strâns. Dacă simţi o arsură puternică, înlătur-o. Spală apoi pielea cu infuzie de gălbenele. 

Cu hrean

Pentru acest remediu vei avea nevoie de doar două ingrediente: tărâţe de grâu şi hrean. Taie hreanul în bucăţi mici şi pune-l la uscat, apoi macină-l. Amestecă praful obţinut cu tărâţe de grâu, în cantităţi egale, apoi adaugă apă, până ce obţii o pastă groasă. Aplică cataplasma pe locul afectat. În caz că simţi usturime intensă, o poţi îndepărta.

Cu varză

Cel mai cunoscut leac împotriva durerilor reumatice este varza crudă, pentru că reduce inflamaţiile şi alină durerile. Pentru a prepara cataplasma cu varză, alege cele mai verzi frunze, spa-lă-le bine şi înlătură-le nervurile. Aşază-le pe o suprafaţă tare şi zdrobeşte-le pe ambele părţi. Aplică frunzele direct pe zona dureroasă, în straturi de trei-patru foi şi fixează-le cu o faşă. Lasă cataplasma să acţioneze peste noapte şi, a doua zi, o poţi înlocui cu alte frunze proaspete de varză, repetând procedura până când durerile dispar.

Cu muştar negru 

Un alt remediu în cazul durerilor reumatice sunt cataplasmele cu muştar negru. Pune 100 g de seminţe de muştar negru la înmuiat în 200 ml de alcool medicinal. După două ore, strecoară seminţele şi pune-le în săculeţul de pânză sau de tifon şi aplică-l pe zona afectată. Este de preferat să foloseşti cataplasma seara şi să o laşi să acţioneze peste noapte.

 
 
Loading...