Ceaiul nu se bea doar când eşti bolnav sau în zilele reci de iarnă, la gura sobei. Este recomandat şi vara, mai ales că ai nevoie de multă hidratare. Călduţ sau rece, combinat cu miere, suc de lămâie şi asezonat cu fructe, poate fi cana ta de savoare inclusiv în zilele caniculare.


  • Ceaiul verde nu trebuie să-ţi lipsească dimineaţa. Este revigorant şi îţi dă energie, putând înlocui cu succes cafeaua. În acelaşi timp, vine cu un aport de antioxidanţi, încetineşte procesul de îmbătrânire, scade colesterolul şi tensiunea arterială, taie pofta de mâncare, fiind indicat în curele de slăbire.
  • Ceai rece de muşeţel cu citrice. Prepară un ceai de muşeţel, lasă-l să se răcească, apoi adaugă miere, mentă proaspătă, suc de lămâie şi suc de portocală. 
  • Ceaiul de mentă. Vrei ceva răcoritor într-o după-amiază caniculară? Bea un ceai de mentă, combinat cu lămâie sau cu fructe. El ajută şi digestia, ameliorează durerile de cap şi pe cele menstruale, e bun când ţi-e greaţă sau dacă ai sindromul colonului iritabil, indigestie.
  • Celor care transpiră mult le recomandăm ceaiul de salvie sau din frunze de nuc. Au efect antisudorific, fără efecte adverse.
  • Ceaiul de soc. Parfumat, aromat, răcoritor, ceaiul de soc are avantajul de a fi aliatul siluetei. Bun diuretic şi laxativ, el ajută la detoxifierea organismului,  la eliminarea apei din ţesuturi, arde grăsimile şi inhibă pofta de mâncare. Băut zilnic, timp de 1-3 luni, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi te scapă de celulită dacă e combinat cu un stil de viaţă sănătos. 
  • Ceai revigorant cu fructe. Amestecă ceai de hibiscus şi/sau de rozmarin (recunoscute pentru efectul lor tonic) cu pulpa de la o piersică, suc de lămâie, o steluţă de anason şi miere după gust. Este delicios, sănătos şi plin de vitamine. Poţi combina fructe de sezon cu tot felul de plante medicinale, cu miere,  scorţişoară şi alte condimente şi vei obţine băuturi cu care îţi poţi surprinde invitaţii.
Loading...