Oboseala, lipsa poftei de mâncare, greaţa, durerile şi tulburările de digestie sunt doar câteva dintre simptomele care arată îmbolnăvirea ficatului. În revista „Click! pentru femei” găseşti ce leacuri din farmacia verde te ajută în afecţiunile ficatului.


Infuzia de armurariu. Este o plantă utilizată frecvent în medicina naturistă, în special în curele pentru detoxifierea hepatică. Armurariul are acţiune antioxidantă şi de stimulare a capacităţii de regenerare a celulelor ficatului. De la această plantă se folosesc fructele şi seminţele, care se iau sub formă de extract. Silimarina din seminţe face parte din complexul flavonoidic conţinut de armurariu. Se poate face infuzie dintr-o lingură şi jumătate de fructe de armurariu măcinate la o cană cu apă, care se lasă la infuzat 15 minute. Se consumă trei căni pe zi, în cure de trei – patru săptămâni. Din uleiul extravirgin de seminţe de armurariu se beau una, două linguri pe zi, sau se ia înainte de mese câte o linguriţă rasă de pulbere din plantă.
Ceaiul de păpădie. Beneficiile sunt nenumărate, fiind utilizată în tratamentele naturiste pentru întărirea oaselor, în combaterea calculilor biliari şi a anemiei. Remediile cu păpădie reglează nivelul colesterolului şi combat tulburările circulatorii. De asemenea, păpădia se recomandată şi în curele de slăbire, sub formă de ceaiuri şi salate din frunze. În hepatitele virale de tip A, B şi C, se fac cure cu ceai de păpădie, băut pe nemâncate, dimineaţa şi seara, timp de 3 luni.
Extractul de rozmarin. De ajutor în afecţiunile hepatice e rozmarinul. În leacurile naturiste, acesta are proprietăţi la nivel digestiv: stimulează producerea şi excreţia de bilă, are acţiune antispastică, scade colesterolul „rău“ şi uşurează digestia. Se beau două căni de ceai de rozmarin pe zi, obţinut din două linguri de plantă uscată şi mărunţită la o jumătate de litru de apă.

 

 
 
Loading...