Cele mai eficiente alimente care protejează acuitatea vizuală

Ultima actualizare:

    Peștele gras, un aliment esențial pentru protejarea vederiiSursa foto: Obiectiv info
Peștele gras, un aliment esențial pentru protejarea vederiiSursa foto: Obiectiv info

Desigur, pentru a păstra acuitatea vizuală, hrana este un factor esențial. În această privință, specialiștii menționează că peștele, consumat de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în Omega 3), protejează ochii de factorii externi care-i obosesc şi-i agresează. Acest aliment micşorează riscul degenerării acuităţii vizuale, spun oamenii de ştiinţă britanici.

Ei au ajuns la această concluzie monitorizând obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul, care prezintă concluziile specialiştilor referitoare la rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii, a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, susțin specialiștii, dacă dieta cu peşte gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există şansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%.           

Antioxidanții reduc riscul de degenerare maculară și cataractă

Referindu-se la hrana benefică pentru sănătatea ochilor, la antioxidanţi, în special la luteină şi la  Vitamina B6, aceste substanțe  reduc riscul de degenerare maculară şi de cataractă, susţine Jennifer K. Nelson, profesor de nutriţie la Mayo School of Health Sciences în Rochester din SUA.

Fructele și legumele sunt alimente prietenoase pentru ochi

Totodată, din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte şi fructele şi legumele, surse excelente de Vitamina C şi E, în special legumele verzi, cum ar fi spanacul, care conţine şi un bonus constând în luteină, susţine profesorul Jennifer K. Nelson. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că o cantitate prea mare de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi orezul alb, pâinea albă sau pastele cresc riscul apariţiei degenerării maculare. Aceste alimente au şi un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că sunt transformate repede în glucoză sau în zahăr în sânge. De aceea, specialiştii ne recomandă  să alegem pâinea şi pastele din cereale integrale, iar orezul să fie brun.

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net