Cercetătorii din lumea întreagă sunt preocupați de cele mai eficiente remedii care să combată puterea radicalilor liberi, dușmani aprigi ai sănătății omului. Studiile multor cercetători de renume demonstrează că împotriva radicalilor liberi, care au o contribuție semnificativă în procesul de îmbătrânire precoce a organismului uman, au descoperit leacuri benefice care să le combată puterea distructivă.


Efectul unor condimente precum: salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorţişoara, maghiranul și şovârful, renumite pentru proprietățile lor antioxidante, au o influență pozitivă asupra stării noastre de sănătate atunci când sunt incluse în dietă.

Plantele cu efect antioxidant prelungesc speranțele de viață sănătoasă

Plantele antioxidante nominalizatede de cercetătorii americani prelungesc speranța de viață sănătoasă.  Aceasta este concluzia unui studiu, realizat de nutriţioniştii de la Universitatea Nebraska din Lincoln (SUA). Specialiştii prestigiosului for universitar au constatat că cele șapte plante au un puternic efect antioxidant, fie că sunt consumate în stare proaspătă sau uscată, deoarece aceste remedii scad riscul îmbolnăvirii  de cancer, de boli cardiovasculare și cresc durata de viață sănătoasă.

Îmbătrânirea prematură este asociată cu dezvoltarea bolilor cronice

Totodată, cercetătorii americani susțin că îmbătrânirea prematură este asociată cu dezvoltarea bolior cronice, iar cele 7 plante, nominalizate în studiul realizat la Universitatea Nebraska, trebuie consumate frecvent. În acest mod, simplu și eficient, organismul uman va fi apărat de boli și de îmbătrânirea prematură. Valoroasele remedii pot fi procurate de la magazinele naturiste sau pot fi cultivate în gospodăria noastră.  

 

 

 
 
Loading...