Cele mai frecvente probleme dentare

Ultima actualizare:

    Foto:Shutterstock
Foto:Shutterstock

Sănătatea dinților este foarte importantă pentru tine din punct de vedere medical, dar și din punct de vedere estetic, pentru că aceasta determină felul în care arată dantura ta. Alte probleme fizice pot fi ascunse, dar nu și cele care afectează dinții, deoarece interacționezi verbal în fiecare zi cu cei din jurul tău. Indiferent că vrei sau nu, pentru toți este vizibil dacă dantura ta nu se află chiar în cea mai bună stare. Pentru cele mai comune probleme stomatologice există, desigur, și soluții pe care le poți oricând aplica pentru a obține efecte atât estetice, dar care sunt și în favoarea sănătății tale.

1.Dinți lipsă? Apelează la implantul dentar

Din păcate, ți se poate întâmpla ca unul sau mai mulți dinți să cadă din diverse motive: poate pentru că nu ai respectat chiar toate regulile de igienă orală de care ar fi trebuit să ții cont, poate pentru că ai avut câteva carii pe care nu le-ai tratat la timp și s-au agravat sau ai avut o lovitură la dinți când erai mic. Cea mai bună variantă de înlocuire a dinților lipsă pentru a avea din nou un zâmbet frumos și sănătos este implantul dentar. Acesta presupune inserarea unui șurub în os care va înlocui rădăcina naturală a dintelui și legarea lui, printr-un bont, de coroană, care va fi dintele tău artificial. Dacă alegi varianta implantului dentar, vei avea un dinte sau mai mulți dinți cu aspect natural, de care te vei putea bucura toată viața. 

2.Ai carii? Tratează-le la timp

La început, vezi doar un mic punct negru pe un dinte sau pe o măsea și te gândești că îl poți ignora fără să se întâmple nimic grav. Însă, după un timp, observi că punctul acela s-a mărit și că uneori simți dureri în zona respectivă. Netratarea unei carii imediat ce o descoperi nu duce la nimic bun, ci, dimpotrivă, poate avea chiar efecte negative grave asupra sănătății dinților tăi. După ce vezi o carie, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să mergi la medicul stomatolog pentru a o trata. În funcție de stadiul în care se află caria, medicul îți va izola zona astfel încât bacteriile să nu aibă acces la ea sau îți va face o plombă. Pentru cazuri mai grave, există și alte soluții. În cazul în care caria a afectat nervul, de exemplu, se apelează la obturația de canal.

3.Sângerări gingivale? Folosește ața dentară pentru prevenție

Sângerările gingivale apar de cele mai multe ori din cauza nerespectării normelor de igienă orală. Faptul că nu te speli pe dinți după fiecare masă permite resturilor de alimente să pătrundă între dinți și să rămână acolo, ducând, în timp, la formarea tartrului. Ca să nu ajungi la momentul în care vei observa sânge pe periuța de dinți, recomandat este să folosești în mod regulat ața dentară, pentru că aceasta ajunge acolo unde periuța nu poate, și anume între dinți. De asemenea, spală-te pe dinți de cel puțin două ori în fiecare zi, dimineața și seara, pentru a evita, pe cât posibil, formarea tartrului. Nu uita să folosești și apă de gură, care ajută la îndepărtarea bacteriilor. Dacă faci toate aceste lucruri și totuși problema persistă, nu ezita să mergi să medicul stomatolog care știe cel mai bine ce este de făcut în această situație.

Pentru evitarea problemelor dentare și pentru tratarea lor la timp, cel mai bine este să vizitezi medicul stomatolog periodic, cum ar fi o dată la șase luni. Este singura persoană avizată care te poate ajuta și care îți poate oferi sfaturile și recomandările de care ai nevoie.

Sursă foto: https://www.shutterstock.com

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net