În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat lista bacteriilor care au provocat cele mai multe decese în întreaga lume. Chiar dacă nu toate bacteriile sunt mortale, unele dintre ele pot pune în pericol viața, dezvoltând diferite boli care, dacă nu sunt detectate și tratate la timp, pot cauza moartea.


Acinetobacter

Aceasta este probabil cea mai rezistentă bacterie în acest moment. Mii de oameni mor în fiecare an din cauza infecției cu  bacteria acinetobacter, deoarece ea creează anticorpi care sunt rezistenți la medicamente. Începe cu pneumonie agresivă, însoțită de o infecție puternică a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care să lupte împotriva bacteriei este o prioritate în laboratoarele din întreaga lume.

Enterobacteriaceae

Această bacterie face parte dintr-o familie de microorganisme ale căror boli afectează în principiu sistemul digestiv și excretor. În general, colonul, stomacul și intestinele sunt organele cele mai afectate de acești agenți patogeni. De fapt, acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantilă, salmonela, febra tifoidă și dizenterie. Ceea ce este important de știut este faptul că multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistență la penicilină.

Descoperă care sunt cele mai periculoase bacterii pe clickpentrufemei.ro

 

Ce obiecte uzuale ascund bacterii periculoase

Ce tipuri de bacterii se găsesc pe bani. Unele dintre ele sunt foarte periculoase

Loading...