Ciocolata nu înseamnă doar răsfăţ şi calorii în plus, ea este şi un aliment cu beneficii pentru sănătate. Bineînţeles, trebuie să o consumăm cu limită. Cea mai indicată şi cea mai sănătoasă este ciocolata neagră, datorită conţinutului ridicat de flavonoide.  


  • Scade colesterolul. Ciocolata conţine flavonoide în cantităţi mari, ceea ce înseamnă că reduce cantitatea de colesterol “rău” (LDL) din organism. Grăsimile conţinute de ciocolată sunt sub formă de acid stearic, care nu are nici un efect asupra nivelului de colesterol.
  • Previne cancerul. Ciocolata conţine antioxidanţi în cantităţi mari, iar aceştia combat şi distrug radicalii liberi (cauza principală a cancerului) din organism. Fiecare 100 de grame de ciocolată conţine 13.120 oracs (unităţi de absorbţie a radicalilor de oxigen).
  • Stimulează starea de spirit. Când te simţi obosit şi stresat, o bucăţică de ciocolată poate face minuni. Induce senzaţia de calm şi starea de bine (datorită  creşterii producţiei de endorfine în organism).
  • Îmbunătăţeşte pielea. Flavonoizii din cacao absorb lumina UV din razele soarelui şi protejează pielea de arsură, reduc ridurile şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Aşadar, folosiţi creme pe bază de ciocolată. 
  • Benefică pentru dinţi. Studiile au arătat că ciocolata pură conţine anumite substanţe care distrug bacteriile responsabile pentru apariţia cariilor. Deci, zahărul este cel care cauzează probleme.
  • Previne bolile inimii. Conţinutul ridicat de flavonoide ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Flavonoidele ajută la dizolvarea substanţelor grase din sânge şi împiedică înfundarea arterelor. 
 
 
Loading...